in

Hét évtized ízei

130209izek

130209izekMivel legutóbb Magyar Elek, „Ínyesmester” könyve került fel a könyvespolcra, ezért még úgy gondoltam érdemes egy kicsit elmélyedni kulinária irodalmában. Ahogy az írásnak is, Alexander Brody könyvének is Hét évtized ízei a címe.

Ha a vezetéknév ismerősen csengene valakinek, akkor jó nyomon jár: Alexander Brody nagybátyja nem más, mint Hunyady Sándor. Így már gyermekként is csupa ismert és híres ember vette őt körül. Ez a „szokása” aztán egész életében végig kíséri: valahogy vonzza magához a nem hétköznapi embereket.

Könyvében bár pillanatfelvételeket ígér, mégis ott vonulnak a XX. század jeles személyiségei. A képekkel gazdagon illusztrált könyv lapjain kivételes beszélgetések elevenednek meg kivételes emberekkel, szenzációs fogások között. Brody vacsoravendégei között szerepel többek között Grace Kelly, Somerset Maugham, Diane Keaton, Csortos Gyula és Molnár Ferenc.

Tehát, aki nemcsak a jóízű beszélgetéseket szereti, hanem a finom étkeket is, annak jó szívvel ajánlom ezt a remek könyvet!

Nóra

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

130208robin

Robin, a hód

130124vajda

Könyvfelajánlásokat kér a Szarvasi Öregdiákok Baráti Köre