in

Az országos döntőben a sakkozóink

130210sakk

130210sakkFebruár 2-án rendezték meg a sakk diákolimpia következő fordulóját. Ezen a napon a felsős leányok és fiúk csapatversenyét, valamint a középiskolás leány és fiú egyéni versenyt rendezték meg. A felsős lányok között először indult a Szlovák Általános Iskola lány csapata.

Szarvasi eredmények: 4. helyen végzett a Petrás Márta, Hipszki Flóra, Bencze Lili alkotta szlovákos lány csapat. Ki kell emelni az első táblásukat, Petrás Mártit, aki az első táblán elérhető 6 pontból 5-öt hozott.

A középiskolás lányoknál az 5. korcsoportban az 1. helyen Pekár Edina, a 2. helyen Sebők Anett végzett. A középiskolás lányoknál 6. korcsoportban 1. lett Kunos Nóra. Az első helyezettek bejutottak a június 1-jén Budapesten rendezendő Országos Diákolimpia döntőjébe.

 

Az olvasók láthatják a korábbi és mostani képeken, hogy a lányok nyakában nincs érem. Csapatban és egyéniben is csak egy oklevelet kapnak amit leadnak az iskolának. A Megyei Diáksport Szövetség csak oklevéllel díjazza a gyerekeket, pedig az éremnek nagyon örülnének.

Patkó Lajos

Vélemény, hozzászólás?

130124vajda

Könyvfelajánlásokat kér a Szarvasi Öregdiákok Baráti Köre

130210zaszlo

Zászlóháború