in

Csak a Diósgyőr volt ellenfél

130213foci

130213foci2013. február 02-án szombaton került megrendezésre a X. Kolláth Béla Utánpótlás Teremlabdarúgó Emléktorna Rákóczifalván az U-13-as korosztály részére, melyen a Szarvasi FC korosztályos csapata is meghívást kapott.

Résztvevő csapatok:
– Szanda Focisuli SE (Szolnok)
– Diósgyőri VTK
– Szentesi Farkasok
– Jászárokszállási VSE
– Szarvasi FC

Csapatunk: Szappanos Ármin, Závoda Zalán, Mojzsis Martin, Buzás Bálint, Kiri Máté, Szebegyinszki Robin, Medvegy Ákos, Pásztor Máté, Badari László, Domján Balázs, Ruzsinszki Viktor
Edző: Kondacs János

A felkészülés során fontos szerepe van a tornáknak, ahol a heteken keresztül a hétköznapokon elvégzett edzések „eredménye” más csapatok ellen mérhető, tesztelhető éles szituációkban is. Fiúkat motiválta a 2 héttel korábban megrendezett hazai tornát meghaladó eredmény elérésének lehetősége. Erre reális esélyünk van, mivel az edzéseken látható volt a folyamatos fejlődés mind egyénileg, mind a csapatjátékban.  Sajnos betegség miatt néhányan nem tudtak részt venni a tornán, de Őket pótolandó 2 fő-vel  kiegészítésre került a csapat a 2002-es korosztályból. Szerencsére a „kicsik” olyan ügyes és harcos játékot nyújtanak, hogy joggal van (és megállják) helyük a mérkőzéseken.

A résztvevő csapatok 25 perces játékidejű körmérkőzést vívtak egymással a végső helyezések eldöntése érdekében.

A Szarvasi csapatnál az edző komplett mezőnysorokat cserélt.

Mérkőzések:
Szanda Focisuli – Szentesi Farkasok 1 – 1

Diósgyőr – Jászárokszállás 10 – 0

Szentesi Farkasok – Szarvasi FC 0 – 0
Szokás szerint kezdem mesémet az első meccs kérdéskörében……. Hát ismét átaludtuk, de ez így nem igaz, de nem akar a dolog összejönni. A nem túl acélos ellenfél játékához kényelmesen igazodtunk, támadtunk, támadgattunk, de ebből nem lett sem gól, sem győzelem. Végig enyhe mezőfölényben voltunk, voltak helyzeteink és kapufáink, az ellenfélnek kevesebb. A játék szemre kellemes, és bíztató volt de hát az a fránya gól hiányzott !!!!!

Diósgyőr – Szanda Focisuli 3 – 0

Szarvasi FC – Jászárokszállás 6 – 1 (gól: Szebegyinszki R. 2, Szappanos Á., Pásztor M., Badari L., Ruzsinszki V.)
Ez a meccs eldönti a további kilátásokat. Mindkét csapat bizonyítani akart Mi azt, hogy tudunk nyerni, a Jászárokszállás azt, hogy az előző kiütéses meccs után fel tud állni. Komoly kis mérkőzés volt várható. De nem így lett. Szerencsénkre, melyet mi kovácsoltunk. Fiaink megújulva, bár ugyanazt a játékot játszva -csak sokkal eredményesebben- esélyt sem hagytak az ellenfélnek, végig a kapu elé szögezve Őket. Igazi látványos és felszabadult játék volt, látszott hogy (az ellenfelet kivéve) mindenki élvezte, még egy szórványos ellentámadásból kapott gól is belefért. Ez már „döfi”. Az eredményen nem látszik, de az ellenfél nagyon keményen védekezett, jól játszott, de most esélye sem volt. Az első mosolyok megjelentek a Fiúkon (és szurkolókon), az izzadságcseppek alatt.

Szentesi Farkasok – Diósgyőr 0 – 7

Jászárokszállás – Szanda Focisuli 0 – 2

Diósgyőr – Szarvasi FC 2 – 1 (gól: Badari L.)
A mezőnyből eddig kiemelkedő ( 3 meccs, 3 győzelem 20-0 gólkülönbség) Diósgyőr elleni meccs nagyon nehéznek ígérkezik, de ha az előző játékot tudjuk produkálni, lehet esélyünk tisztességes eredményre.

Örök igazság, hogy igazán nagy meccseket csak nagyon jó csapatok ellen lehet játszani. Ez most nagyon összejött. A Fiúk fantasztikusan jól JÁTSZOTTAK igazi CSAPATKÉNT. Aki nem látta az összes meccset, valószínűleg tévedett volna benne, hogy ki-kicsoda. A Diósgyőr továbbra is jó volt, de nem tudott mit kezdeni védelmünkkel, és láthatóan sokkolta az a szerep, hogy folyamatosan és keményen védekeznie kell, mert „Ezek” nem tisztelve Őket, folyamatosan gólt akarnak lőni. És minden esélyük is meg van rá. Nos ezt az esélyt Badari Laci meg is ragadta a 8. percben. Baloldalról, éles szögből, a hosszúra, olyan kapufás gólt ragasztott, hogy mindenki megdöbbent. Ezt később mindkét csapat máshogy reagálta le, Mi őrjöngve örültünk, a Diósgyőr maradt a döbbenetnél, és nézegette a kapu bűnös oldalát. Már ezért a gólért érdemes volt eljönnünk! De persze az sem utolsó, hogy vezetünk. A játék színvonala és irama (ami eddig sem volt gyenge) tovább fokozódott. A Diósgyőr hajtott, de nem igazán találta az ellenszert, folyamatosan voltak Nekünk is helyzeteink. Sajnos volt egy perc a mérkőzésen ami (mint később kiderült) döntő volt. A 21. percben hirtelen előbb egyenlített, majd meglőtte a vezető gólját az ellenfél, anélkül, hogy a játék képe bármit is változott volna. De az eredmény igen. Viszont a csapatot egyáltalában nem törte meg az esemény, az utolsó erőtartalékokat bedobva tovább küzdött, és veszélyeztetett, a Diósgyőr védekezett, és kis szerencsével, de kihúzta a végéig. Itt mindenki beletette azt is, amit az előző meccseken esetlegesen „megspórolt”. Le a kalappal. Sajnos vesztettünk, de amit mutattak a fiúk az lehet, hogy többet ért a győzelemnél, és nagyon bíztató a későbbiekre.

Ez volt a torna kiemelkedő mérkőzése.

Jászárokszállás – Szentesi Farkasok 4 – 2

Szarvasi FC – Szanda Focisuli 1 – 0 (gól: Badari L.)
Már megint egy fontos és nehéz ki-ki meccs. Ellenfél a hazai csapat, aki mindig bizonyítani akar, és a tét mindkét alakulatnak az ezüstérem megszerzése.

Túl sok kommentálni való az előző meccsekhez képest nem történt. Egy erős közepes iramú, de jó játékot játszottunk, folyamatosan fölényben voltunk, de az előző meccs láthatóan kivett a fiúkból. Majd a meccs közepe táján Badari Laci megunva az eredménytelen hajtást, szinte leklónozta az előző meccsen elért szépségdíjas gólját, és 50 fogas vigyort küldött hódolóinak és a közönségnek. Itt gyakorlatilag véget ért a meccs. A hazaiak lelkileg padlóztak (belülről nézve nem értékelték annyira a gólt, mint nézőként a Diósgyőr ellen), mieink érezve a megadást, próbálkoztak, de nem forszírozták tovább a kérdést, és maradt az eredmény.

Végeredmény:
1, Diósgyőri VTK 12 p (22-1)
2, Szarvasi FC 7 p (8-3)
3, Szanda Focisuli SE 4 p (4-4)
4, Jászárokszállási VSE 3 p (5-20)
5, Szentesi Farkasok 2 p (3-12)

Az ezüstérem mellet, megérdemelve (és két szép gólját nem feledve) Badar László a torna legjobb mezőnyjátékosa különdíjat vehette át.

A folyamatosan fejlődő egyéni és csapatjáték eredményeként Fiaink megérdemelten végeztek a második helyen. Az elsőt majd akkor lehet megcsípni (és megérdemelni), ha az első meccseket is rendszeresen be tudjuk majd húzni. De ezt leszámítva nagyot alkottak, és büszkék vagyunk rájuk.

Hajrá fiúk ! Hajrá SZARVAS !!!

Vélemény, hozzászólás?

130212eskuvo

Esküvő Kiállítás másodszor

130214lackfi

Az apja kakasát!