in

Az első perctől pezsgő hangulat

130220szekely

130220szekelyHa február és Valentin nap környéke, akkor biztos lehet számítani a Székely Mihály Szakképzésért Alapítvány báljára. Ez az immáron 14. alkalommal megrendezett program nagyon sokakat vonzott idén is az Árpád Szálló dísztermébe.

Az elegáns hölgyeket, urakat harmonika zenével fogadták az intézmény diákjai. Először az est házigazdái, Harmati Annamária és Farkas Tamás üdvözölték a megjelenteket. Majd Kohut Andrásné igazgatóasszony és Czégény Gyula, tankerületi igazgató köszöntötték a vendégeket. Mindketten kiemelték a szakképzés fontosságát és annak az együttműködésnek a jelentőségét, amellyel a vállalkozások és az intézmény közösen munkálkodnak a diákok eredményes szakmaszerzésében. Köszönet illette azokat a vállatokat, cégeket, amelyek nagy számban biztosítanak szakmai gyakorlati képzést az iskola tanuló részére: Szarvas Coop Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt., SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft., Bobvos és Demcsák Kft.,Turul Bt., Double Darida kft. Szarvas LUX Kft., Szarvasi Zöld Sas Bt., Liget-Mix Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., Szarvasi Általános Informatikai Kft., Szarvas Kontakt Kft.. A szakképzés jelentős támogatásáért az Agrota-Alcsired Kft. és az OTP Bank kapott elismerést.

Az Alapítvány alapítói immár közel másfél évtizede egyengetik a szakképzés néha igencsak rögös útját. Köszönet járt érte. Gombár Pál, Kovácsné Komár Katalin, Medvegyné Skorka Anna, Sonkolyné Szekerczés Margit segítségére továbbra is számít az iskola. „Mi segítünk megvalósítani” ez az alapítvány mottója, ami a színvonalas szakképzés támogatására utal, melyben partnerek a vállalkozások, cégek. Ez a történet így kerek.

A bál diákműsora ennek megfelelően, stílusosan a „Kerek egész” című slágerrel kezdődött. Kiss Tímea és Rostás Pál duettje lendületes kezdést adott, amit a fodrász tanulók fantasztikus frizura bemutatója követett. A 12.C osztály táncos műsorszáma után Kovács Zsuzsi és a 12.P-s tanulók produkciójára tapsoltak lelkesen a vendégek. A 2/12.I tanulói  kiváló humorérzékkel két szakmát is bemutattak. Végül Nagy Patrik hajózott be, mint Monte Cristó grófja Róma dalával, és nevét túlszárnyalva „óriási” sikert aratott. Az iskola tanulói remek hangulatot teremtettek színvonalas műsorukkal, amellyel egyben köszönetüket is kifejezték a támogatók és az Alapítvány felé. Érezték, hogy ez az est valójában róluk, értük szól. Felkészítőik Kiss Szilvia, Rohonyné Urbancsok Zsuzsanna, Iváncsó József, Agárdi Zoltánné, Molnár Krisztina voltak, akik intézményünk tanárai, szakoktatói. Ezzel bizonyítva azt, hogy az intézmény ilyen területen is tud a tanulók segítségére lenni. A táncos előadást Kovács Krisztina és Litauszki Enikő tanította be.

A finom vacsora után a nagyon várt meglepetés/?/ műsorszám, a tanári keringő bemutatója ismételten és megérdemelten kapott vastapsot. Az elegáns tanár hölgyek, urak a gyönyörű megjelenéssel, koreográfiával, amit Somogyi Zsuzsanna tanárnő állított össze, a táncparkettre irányították a bálozók figyelmét. Tették ezt oly sikerrel, hogy az hajnalig vidám mulatozás helye lett. Ezt a jó hangulatot a rengeteg értékes tombola valamelyikének megnyerésével lehetett továbbfokozni.

A Székely Mihály Szakképzésért Alapítvány bál sikerességéért nagyon sokan közreműködtek, támogatásukat, segítségüket adták. Nagyon köszönjük, mert ez így „Kerek egész”.

Bakulya Anna
gyak.okt.vez.

Vélemény, hozzászólás?

130220oszi

Sneider Tamás az idősek otthonában

130221gyakorlo

Fergeteges karneváli hangulat…