in

45 percnyi élmény angolul

130222angol

130222angolA hétfők nem tartoznak a kedvenc napjaink közé. Hogy mégis kedveljük őket, néha olyan programokat kell szervezni, hogy még hetek múlva is hatással legyenek ránk, pozitív emlékeket ébresszenek.

2013. február 18-ából sikerült egy ilyen hétfőt csinálnunk. Az Oxford Könyvkiadó segítségével olyan emberrel találkozhattak Békés megye angoltanárai, akinek munkásságát generációk ismerik, szeretik. Sulink Jilly Viktort, az angol nyelv tanítási módszertanának gyakorlott és tapasztalt tanárát látta vendégül, aki három órás továbbképzést és egyben nyílt órát tartott az érdeklődőknek. Hogy a diákok élvezték-e jobban vagy a pedagógusok, azt nehéz lenne eldönteni, de reméljük, a 11.B jelen lévő képviselői nem bánták meg, hogy feláldozták szabad délutánjukat a kedvünkért. Beszélgettek filmekről, kedvencekről, régiekről, újakról, szóba került a szenvedő szerkezet, az órát pedig két angol dal zárta, melyet az előadó maga prezentált a hallgatóságnak.

A diákok távozását követően a pedagógusok együtt elemezték a látottakat, megvitatták a tapasztalatokat, majd levonták a tanulságot: a gyerekeknek jó hangulatban, rájuk nyitottan figyelve lehet hasznos, kommunikatív órát tartani. Így tanuló és tanár egyaránt elégedetten nyugtázhatja, hogy értelmesen töltöttek együtt 45 percet.

Vélemény, hozzászólás?

130222gyakorlo

Gyakorlósok a Kárpát-medencei Matematika Csapatversenyen

130223titkarok

Titkárok a II. Szarvasi Esküvő Kiállításon