in

Készültünk, környezetet védtünk, nyertünk…

130228curie

130228curieVajdás csapatunkkal már évek óta részt veszünk a Curie környezetvédelmi versenyen, szinte már “öreg motorosoknak” számítunk. Ennek ellenére úgy érzetük, hogy ez az idei verseny lesz a legnehezebb. Ebben az évben már a levelezős fordulókban is találtunk olyan feladatokat, amelyeket csak nagy nehézségek árán sikerült megoldanunk. Igazság szerint már abba a lehetőségbe is belegondoltunk, hogy most először nem hívnak be minket a területi döntőbe. Szerencsére felkészítő tanárunk – Borzovánné Burai Julianna tanárnő -, jó hírrel szolgált: megcsináltuk, bejutottunk! Sikerességünkben azonban még mindig nem bíztunk, és sajnos ez a felkészülésünkre is rányomta a bélyegét.

A döntő napján majdhogynem az esélytelenek nyugalmával érkeztünk az iskolába, hiszen pontosan tudtuk, a korcsoportunk büszkélkedhetik néhány rendkívüli tudású tanulókból összeállított csapattal is. Rövid megnyitó után, már kezdődött is a verseny. Kilencven percet kaptunk a feladatlap kitöltésére,  amely elsőre soknak tűnhet, de bizton állíthatom, hogy szükségünk volt rá! A verseny lezárultával, az első, egyöntetű megállapításunk az volt, csak utolsók nem szeretnénk lenni.

A gyors javításnak hála, hamar elkezdődött az eredményhirdetés. Szokás szerint, most is az utolsókkal kezdték, így természetesen nagyon megörültünk, mikor nem a saját neveinket hallottuk meg először. Örömünk egyenesen arányosan növekedett a kiszólított csapatok számával. És utána elérkezett a mi időnk, minket szólítottak… Méghozzá az első helyen! Széles mosollyal az arcunkon vettük át az első helyezésért járó jutalmat, valamint a polgármester úr által felajánlott különdíjat is.

Reméljük, jövőre sem lesz másként!

Pekár Edina
Vajda Péter Evangélikus Gimnázium 10.J

Vélemény, hozzászólás?

130228munkaugy

Munkahelyekért pénzt akarnak adni

130227sportolok

Átadták a sportdíjakat