in

Munkahelyekért pénzt akarnak adni

130228munkaugy

130228munkaugy10 milliárd forintos keretösszeggel indított programot a Nemzetgazdasági Minisztérium munkahelyteremtő beruházások támogatására Magyarországon bejegyzett mikro-, kis- és középvállalkozások számára. A vissza nem térítendő támogatás keretében új gépeket, berendezéseket, műszaki eszközöket, technológiai beszerzéseket, valamint új létesítmények építési költségeit lehet elszámolni, amik megvalósulnak 2013. november 30-ig. A pályázatokat április 5-ig lehet beadni.

Ahhoz, hogy valaki indulhasson a 1,5 millió forint alaptámogatásért regisztrált munkanélkülit kell alkalmaznia 2 évig, a projektet pedig fenn kell tartania 3 évig. A 1,5 milliós alapot extra vállalásokkal fel lehet tornázni akár 3 millióra is a leghátrányosabb térségekben. Szarvason és a környező teleüléseken, ha jól számoltuk össze, akkor ez 2,4 millió lehet maximum.

 

Ennek az új programnak a bemutatására érkezett az elmúlt héten Szarvasra, Erdős Norbert kormánymegbízott, országgyűlési képviselő, és a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója, dr. Nagy Ágnes, hogy a Munkaügyi Központban összegyűlt vállalkozóknak bemutassák a lehetőséget és kedvet csináljanak a benne való részvételben. A kedvcsinálásban dr. Nagy Ágnesnek nagyon jónak kell lenni, mert Békés megy tavaly országos szinten a második volt a pályázók számában. Most is zsúfolt teremben mutatta be az új terméket. A vállalkozók által feltett kérdésekből látszott, hogy sokuk már fejben félig kész tervvel érkezett.

A rendezvényen részt vett Gaál Roland, a Szarvasi Járási Hivatal vezetője, és természetesen Lovász György, a Békés Megyei Kormányhivatal Szarvasi Járási Hivatalának munkaügyi kirendeltségvezetője is, akihez helyben lehet a kérdésekkel fordulni.

Dr. Nagy Ágnes prezentációja teljes egészében megtekinthető a galéria végén.

Vélemény, hozzászólás?

130227baratikor

Farsangoltak a barátok

130228curie

Készültünk, környezetet védtünk, nyertünk…