in

Átadták a sportdíjakat

130227sportolok

130227sportolokA Szarvas és Vidéke Hetilap olvasóinak szavazata alapján osztják ki évente az Év Sportolója díjakat. Mint 14 éve mindig, most is a januári szavazást követõen a februári testületi ülésen vehették át a sportolók a díjakat. A nõk mezõnyében harmadik helyen végzett Rohony Noémi kajakos, második lett Uhljár Janka aerobikos (a díjátadón õt edzõje Springel Mihályné képviselte) elsõ pedig Nagy Noémi úszó. A férfiak mezõnyében harmadik Molnár Gergõ úszó, második Berecz Levente úszó, elsõ Konstantinovics Máté kajakos. Õk vehették át a kupákat a februári testületi ólést megelõzõen Giricz Katalintól a Sportbizottság elnökétõl és Babák Mihály polgármestertõl. Ezt követõen elkészült a szokásos csoportkép és gratuláltak a sportolóknak a képviselõk is.

A Szarvas és Vidéke Hetilap olvasói szerint 2012-ben egy úszó és egy kajakos lett az év legjobb sportolója. A hölgyeknél – negyedik éve zsinórban – Nagy Noémi vitte el a pálmát, a férfiak között pedig egy új névre, Konstantinovics Mátéra érkezett a legtöbb voks.

A lap a városi sportklubok elõzetes ajánlása szerint december utolsó hetében mutatta be azokat a sportolókat, akikre a január folyamán rendszeresen közzétett szelvények kitöltésével voksolni lehetett. Az értékelésnél három pont járt az elsõ helyért, kettõ a másodikért és egy a harmadikért. Ezek összesítése adta meg a végsõ eredményt.

Az öt héten át közzétett szelvénybõl idén 1126 darab érkezett (7 volt érvénytelen) a Polgármesteri Hivatalban elhelyezett urnába. A hölgyeknél az ifjú úszó, Nagy Noémi zsinórban negyedszer végzett az élen, aki az elõzõ évi rekord szavazatát ezúttal nem tudta felülmúlni, de így is jelentõs fölénnyel gyõzött. Mögötte az aerobikos Uhljar Janka és a kajakos Rohony Noémi zárt. A férfiaknál két úszó és egy kajakos végzett a képzeletbeli dobogón. Végül Konstantinovics Mátéra tábora bizonyult erõsebbnek, Berecz Levente és Molnár Gergõ elõtt.

Íme a végeredmények. Nõk: 1. Nagy Noémi (úszó) 1348 pont, 2. Uhljar Janka (aerobikos) 669, 3. Rohony Noémi (kajakos) 551, 4. Szrnka Tímea (kajakos) 357, 5. Pekár Edina (sakkozó) 226, 6. Himer Tünde (aerobikos) 196. Szavazatot kapott még: Medvegy Dalma (sakkozó), Majoros Flóra (kézilabdázó), Csernik Pálma (asztaliteniszezõ), Hajdu Andrea (kézilabdázó), Velky Anna (aerobikos), Homonnai Luca (kajakos), Sebõk Anett (sakkozó), Keller Petra (aerobikos), Gyulai Fanni (hip-hop táncos), Pásztor Erika (aerobikos), Bakos Nikolett (asztaliteniszezõ), Horváth Dorina (kézilabdázó), Kovács Zsanett (hip-hop táncos), Pusztai Enikõ (hip-hop táncos).

Férfiak: 1. Konstantinovics Máté (kajakos) 658, 2. Berecz Levente (úszó) 439, 3. Molnár Gergõ (úszó) 399, 4. Uhljár Viktor (úszó) 362, 5. Kuli István (kajakos) 311, 6. Grunner Benedek (teniszezõ) 222. Szavazatot kapott még: Szilágyi Soma (kajakos), Szappanos Ármin (labdarúgó), Lovász Gergely (harcmûvész), Nagy Béla (asztaliteniszezõ), Virág Bence (asztaliteniszezõ), Borzi Balázs (harcmûvész), Medvegy Ákos (asztaliteniszezõ), Kiri Bence (labdarúgó), Styecz Milán (labdarúgó).

Vélemény, hozzászólás?

130228curie

Készültünk, környezetet védtünk, nyertünk…

130228szlovak

Ufók és madárijesztők