in

Bemutatkozott a civil Szentandrás

130304civil

130304civil Sinka Imre polgármester köszöntötte azokat az érdeklődőket, akik eljöttek a Civil Ház újabb település bemutató rendezvényére, amin Békésszentandrás volt a soros. A nagyközség első embere örömmel mondta, hogy Szentandráson külön kulturális referens kellett, aki koordinálja a helyi civil szervezeteket és a kultúrát. Külön öröm Sinka Imre számára, hogy a politika nem tudott éket verni a civil szervezetekbe, állandó pezsgésben vannak. Mikor a szentandrási polgármester emlékeztette a résztvevőket, hogy a civilek kupáját négyből háromszor a földijei vihették haza, Hodálik Pál, Szarvas alpolgármestere mosolyogva bundát mormogott az orra alatt.

A Civil Ház megálmodói attól tartottak, hogy a ház kongani fog az ürességtől, mondta Mihaleczné Kovács Mária, de örömmel nyugtázzák, hogy itt állandóan pezseg az élet, sőt, eddig minden rendezvényük olyan jól sikerült, hogy mozdulni sem lehetett. A parkolásról meg ne is beszéljünk.

A köszöntők sora után bemutatkoztak a szentandrási civil szervezetetek, a Kertbarátkör, a mozgáskorlátozottak szervezetei, a kézművesek, a Vitéz Sinka Mátyás Alapítvány, a Békéssy János Helytörténeti és Hagyományőrző Egyesület, a Hunyadi Mátyás Sportegyesület, Békésszentandrás barátainak köre, valamint a Vértessy Tánc-Sport Egyesület, aminek négy versenyzője tartott bemutatót a beszédek után.

Az előtérben elhelyezett tablókon és asztalokon a szentandrási civil egyesületek munkáiból, eredményeiből összeállított bemutatót tekinthettek meg az érdeklődők.

Vélemény, hozzászólás?

130303foci

Nyikorgós kezdés

130304utazas

Utazás Kiállítás 2013