in

Szocialista kormányváltás előtt

130305foldesi

130305foldesiLe fognak esni a magas lóról, prognosztizálta pénteki sajtótájékoztatóján Földesi Zoltán a kormánypártok eredményét a jövő évben esedékes választásokon. Cinikus megjegyzéseket hallott az éhségmenettel kapcsolatban, akiknek összesen nincs 40 milliós vagyonuk, mint Zsiga Marcellnek, aki “kimagyarázta” a vagyonbevallásában szereplő vagyonnövekedést. Ráadásul pont ő volt az, emlékeztetett a szocialisták első embere, aki azt mondta, hogy 47 ezerből meg lehet élni.

Helyben nem vagyunk hajlandók felvenni az országos politikát uraló pökhendi stílust, mondta az MSZP-s politikus. Jövőre is lesznek fejlesztések, bár több kérdésben kétkedésének adott hangot. Az egyik fájó pontja, hogy megfeleződött, 2,8 milliárdról 1,4-re a bevételi oldal induló értéke, ami az év végére tavaly felment 9,5 milliárdra. Lesznek az idén is fejlesztések Szarvason, de felemás érzése van a várossal kapcsolatban. Örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a város adósságállományát 60%-ban konszolidálja az állam, de sietve hozzátette, hogy nem elherdálták a pénzt, mint ahogy tették azt oly sokan.

Földesi Zoltán továbbra is reménykedik abban, hogy leváltják a Fidesz-kormányt. Osztja Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon azon véleményét, hogy ehhez kézfogásra, összefogásra lesz szükség. A többség váltani akar, jelentette ki a szarvasi szocialisták első embere, mert sokkal, de sokkal többen élnek rosszabbul, mint kormányváltáskor.

Az évértékelők kapcsán gyengeségnek tartja, hogy Orbán Viktor szűk pártkörben tartotta meg furcsa évértékelőjét, majd felhívta a figyelmet Mesterházy Attila március 9-én a Papp László Arénában tartandó évértékelőjére, amire érdemes lesz odafigyelni, csakúgy mint magára a személyre is, mert “sok mindent be fog ez a fiatalember még tölteni ebben az országban”.

Vélemény, hozzászólás?

130305halottlato

A holtak hangja

Dankó Béla nőnapi köszöntője