in

Nyerjen 150 000 Ft-ot Szarvas Könyvtárának!

A szegedi Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár együttműködő partnereivel (a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárra és a békéscsabai Békés Megyei Könyvtárral) regionális olvasási/irodalmi vetélkedőt hirdet meg A Dél-Alföld legtöbbet olvasó települése címmel. A vetélkedő célja az olvasás népszerűsítése játékos formában. Az a települése lesz a nyertes, vagyis a Dél-Alföld legtöbbet olvasó települése, amelynek lakói (1 lakosra számítva) a legtöbb könyvet olvassák el a vetélkedő időtartama alatt.

A vetélkedő időtartama: 2013. február 1 – július 31.

Résztvevők

A vetélkedőben a régió településeinek lakói vehetnek részt. A részvétel feltétele legalább egy, a játékhoz tartozó feladatlap beküldése a következő adatok feltüntetésével név, lakcím, a támogatott település megnevezése, és – ha van – az olvasójegy száma. Nem feltétel a könyvtári tagság, de plusz pontot ér, ha a játék időtartama alatt növekszik a beiratkozott olvasók száma.

A JÁTÉK MENETE:

1. Keresd a 200 könyvet tartalmazó könyvlistát a régió bármely könyvtárában vagy a játék honlapján!

2. Válassz magadnak olvasnivalót! Amit kínálunk: klasszikus és kortárs szépirodalom, romantikus, szórakoztató, történelmi és kalandregények, krimi, sci-fi, fantasy, gyermekeknek szánt olvasnivalók

3. Olvasd el a kiválasztott könyvet!

4. Válaszolj a könyvhöz tartozó kérdésekre írásban vagy online!

A beküldés módja és határideje

Az online megfejtések a Somogyi-könyvtárba érkeznek. A biankó nyomtatványon (papíron) leadott megoldásokat a települési könyvtárosok gyűjtik össze, és kéthavonta elküldik a megyei könyvárba (Békés megye: Békés Megyei Könyvtár, Békéscsaba). A megyei könyvtárak összesítik a megyéből beérkező feladatlapokat, és az eredményeket tovább küldik a Somogyi-könyvtárba.

A kitöltött tesztek beküldésének végső határideje 2013. július 31.

Értékelés

A játékban résztvevő települések minden elolvasott könyv után 1 pontot kapnak. (A könyv elolvasását az ellenőrző teszt helyes kitöltése igazolja.) Az összesített pontszám a települések lélekszámának arányában kerül kiszámításra.

ÚJONNAN BEIRATKOZOTT OLVASÓIK UTÁN PLUSZ PONTOKAT IS KAPHATNAK A TELEPÜLÉSEK.

A vetélkedőt az összesítésben legtöbb pontot szerző település nyeri.

DÍJAZÁS:

• Fődíj: 150.000 Ft értékű könyvvásárlási utalvány a régió legtöbbet olvasó településének

• További jutalmak: 75.000 Ft értékű könyvvásárlási utalvány a megye legtöbbet olvasó településének

• Egyéni díjak: Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megye legtöbbet olvasójának

A díjkiosztásra ünnepélyes keretek között kerül sor 2013 szeptemberében a Somogyi-könyvtárban.

A részleteket keresd a szarvasi Városi Könyvtár honlapján (www.konyvtar-szarvas.hu) és az olvasodelalfold.sk-szeged.hu weboldalon!

LEGYEN SZARVAS A DÉL-ALFÖLD LEGTÖBBET OLVASÓ TELEPÜLÉSE!

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

130317vajda

Országos döntősök napja a Vajdában

130318kezi

Könnyed győzelem