in

Költözik az önkormányzat

130322pmh

130322pmhA csütörtöki testületi ülés előtt bejáráson szemrevételezte a képviselő-testület az Önkormányzat és a Polgármesteri Hivatal leendő helyszíneit. A volt “bank” helyiségeit már korábban, akkori árak mellett is potom pénzért, megvásárolta a város, és a vissza-visszatérő elgondolás szerint a Okmányiroda költözött volna oda. A járások januári felállása után a képlet megváltozott. Az Okmányiroda marad a régi helyén, és a Szarvasi Járási Hivatal belakja a jelenlegi Polgármesteri Hivatal épületét. A hírek szerint oda költözne a Munkaügyi Központ, a Földhivatal és a Kormányablak is ott lenne kialakítva.

Az Önkormányzat megfogyatkozott feladatait és ezáltal megfogyatkozott létszámát az egykori bank 670 négyzetméterén helyeznék el. A hatalmas ügyféltér és zegzugos folyosókkal összekötött szobák lehangolóan néznek ki, de ez a felújítás után, minek során új burkolatokat, új festést, központi klímát és liftet kap az épület, valószínűleg javulni fog. Az épületben még megtalálható a volt trezor, ami pánikszobának is használható, és teszelten atomvillanás-biztos.

Az önkormányzati dolgozóktól megnyugtató távolságra, a Lengyel-palotába fog költözni a  Polgármesteri Hivatal. Itt lesz a mindenkori polgármester, a jegyző és az alpolgármester(ek) irodája. Az épület státusza felettébb érdekes, ugyanis két különböző helyrajzi számon van bejegyezve. Az egyik rész már a városé, de a másikat az MSZP és az SZDSZ (mint kiderült, még van ilyen) birtokolja nem kicsi jelzáloggal terhelve. Az adás-vétel az MSZP részéről rendben is lenne, de az SZDSZ-nél nem könnyű olyan embert találni, aki potenciálisan tárgyalóképes a párt dolgait illetően. Az épület egy részét használják még a Chován Kálmán Művészeti alapiskola zajosabb tanszakai, amiknél jól jöttek a vastag falak. Az ő elhelyezésüket még homály fedi, de hang alapján könnyen meg lehet majd találni őket.

A bejárás a bíróság felújítási munkálatainak megtekintésével fejeződött be, ami a városrehab első látványos eleme.

Vélemény, hozzászólás?

130321vajda

Történelem show formában

130322szajer

Üzenjük Washingtonba az amerikai Helsinki Bizottságnak