in

A számok hete a Benkában

130325benka

130325benkaA Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola tanulói az elmúlt hetet a Matematika versenyek hetének is nevezhetnék. Március 20-án az 5-6. osztályos tanulók Körösladányban a XI. „Sárrét kis Matematikusai” meghívásos versenyen vehettek részt. Iskolánk csapatát alkották: Gazsó Hanna, Janowszky Viktória, Opauszki Kata és Pribelszki Boglárka 5. osztályos , Hortobágyi Gábor, Medgyesi Dominik, Medvegy Ákos és Pekár Tibor 6. osztályos tanulók. A gyerekek egyénileg oldották meg a feladatokat, majd csapatban és egyénileg is értékelték őket. Nagy örömünkre csapatunk a jelenlévő nyolc iskola közül a második helyezést érte el. Egyéni 2. helyezett lett Janowszky Viktória 5.a osztályos tanuló és 3. helyezést ért el Medvegy Ákos 6.a osztályos tanuló.

Március 21-én A Nemzetközi Kenguru Matematikaversenyt bonyolítottuk iskolánkban, ahol közel száz diákunk versenyzett, melynek eredményét a későbbiekben tudjuk meg.

Március 22-én Mezőberénybe a XIII. Nemzetközi Matematika Versenyre utaztunk a 7-8. osztályosokkal. Itt is csapatban és egyéniben is értékelték a versenyzőket. Az elmúlt években is részt vettünk már ezen a szintén meghívásos versenyen. Tavaly egy érem híján mindet elhoztuk és a kupa is miénk lehetett. Ezt az eredményt sikerült megtartanunk, a csapatversenyben az idén is elsők lettünk és érmekkel is gazdagodtunk. A nyolcadikos korcsoportban Jakab Máté 1. helyezett, Fabó Norbert 2., Velky Anna 3. és Buzás Balázs 4. helyezést ért el.  A 7. osztályból Csonki Flóra 3. lett, Hankó Kristóf 5. Csapattagok voltak még Szabó Csenge és Markovics Ábel.

Március 22-én értesültünk arról is, hogy a MOZAIK Levelezős Tanulmányi Verseny döntőjébe három diákunkat hívták be, szintén matematika tantárgyból. Fabó Norbert 8. osztályos, Pekár Tibor 6.osztályos és Pribelszki Boglárka 5.osztályos tanulók képviselik iskolánkat az április 20-án megrendezendő országos megmérettetésen.

Gratulálunk a gyerekeknek és felkészítőiknek Juhászné Kurucz Edit és Révész Éva tanárnőnek!

Vélemény, hozzászólás?

Szarvas Város Óvodái beiratkozási rendje

130325kalacs

Ínyre való Húsvét