in

Védd magad!

130326hapkido

130326hapkidoMárcius elején rendezte meg ingyenes, “Védd magad!” elnevezésű önvédelmi napját a Szarvasi Fight Club Sportegyesület. Az egy hapkidós testvérpár, – mindketten többszörös világ- és Európa-bajnokok-, Máté Gergő és Máté Zsolt, vezette hangulatkeltő edzésre kortól és nemtől függetlenül, valamint minden önvédelmi előképzettség nélkül várták az érdeklődőket a szervezők.

Az edzést megnyitotta Babák Mihály polgármester, aki mint elmondta folyamatosan védekezik a Parlamentben. Ennek kicsit ellent mond keddi, házbeli szereplése, amikor talán a devizaadósok ügyében történt kétpercesében nem egészen védekezőleg lépett fel a korábbi kormánypárt képviselőivel szemben. De azt mondják, a legjobb védekezés a támadás.

A Fő téri tornatermében elhelyezett három hatalmas tatami megtelt az önvédelem iránt érdeklődőkkel. A jelen levők nagy része le sem tagadhatta, hogy már bírt valamilyen előképzettséggel a küzdősportok terén, de szép számmal jöttek abszolút kezdők is.

A bemelegítés előtt a Máté testvérek bemutattak néhány látványos elemet, hol egyikük repült, hol a másikuk, ill. a gravitációt meghazudtoló töréstechnikát. A bemutató során szem előtt tartották azt, hogy a nők, ill. a gyengébb fizikumúak, pl. a gyerekek hogyan tudják magukat megvédeni, így több technikán keresztül mutatták be azt, hogyan fordíthatják maga ellen a támadó lendületét, valamint az ízületek feszítésén keresztül történő védéseket. A közös edzés folyamán a segédinstruktorok közreműködésével a jelen levők ki is próbálhatták a technikákat, hogy saját maguk is megtapasztalhassák azok hatékonyságát.

Vélemény, hozzászólás?

130326tdm

Újabb sikeres turisztikai kiállítás

130326csovi

Nagycsoportosok kirándulása a nemzeti ünnep alkalmából