in

A víz világnapján

130330viz

130330vizErdős Norbert kormánymegbízott, országgyűlési képviselő nyitotta meg a Víz világnapja alkalmából március 22-én a Cervinus Teátrum színháztermében és helyiségeiben rendezett egész napos programot. A Kormánymegbízott köszönetet mondott a Víz-hal-ember Közhasznú Alapítvány tagjainak és a résztvevő intézményeknek a munkáért, a pedagógusoknak pedig azért, hogy megértették e napnak a fontosságát, és elhozták a jövő nemzedékét, mert e témában nem lehet elég korán kezdeni a környezettudatos nevelést. Erdős Norbert Lehoczky János – A vizek fohásza című versével búcsúzott.

Őt a színpadon a kétszeres ökodíjas Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola műsora követte. Az előtérben, ill. a Cervinus Teátrum több termében a Körös-Maros Nemzeti Park és a Szarvasi Arborétum mutatkozott be a gyerekeknek. A Halászati és Öntözési Kutatóintézet hatalmas akváriumaiban környékünkön nem őshonos halakat láthattak az érdeklődők. A nézelődők között elterjedt, hogy ezek közül telepíteni is fognak a holtágba, de a szóbeszéd nem igaz, az illetékesek cáfolták a hírt. A Kákafoki Horgászegyesület és a Körös-szögi Nonprofit Kft. szervezésében halismereti totót tölthettek ki a gyerekek. A helyes megfejtők között gyermekengedélyeket sorsoltak ki. Az Alföldvíz Zrt. a központi laboratóriumát hozta el erre a napra, míg a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság Szarvasi Szakaszmérnöksége igazi vízügyes relikviákat állított ki.

A programok nem csak a Cervinus Teártumban zajlottak. Ha már víz, természetesen a Városi Gyógyfürdő ki sem maradhatott volna a sorból, ahová egyész nap díjmentesen lehetett belépni.

Vélemény, hozzászólás?

130322bgy

A jövő kulcsa… a gyermek

130331rajz

Majdnem elmaradt a Húsvét!