in , ,

Újra formába kell lendülni

130408kezi

Három hét után vívtak újra bajnoki mérkőzést vasárnap a szarvasi kézilabdás lányok, akikre nem várt túlságosan erős ellenfél. Kész szerencse, mert ahogy kiderült, nem volt rájuk jó hatással a hosszú szünet, mivel az NB II-es pontvadászat aktuális fordulójában kínkeserves győzelmet arattak a csabai élvonalbeli klub junior alakulata ellen.

Ha egyszerűen akarnánk fogalmazni, a tehetséges 16-17 éves fiatalokból álló vendégcsapat csak a találkozó elején és végén nehezítette meg a házigazdák dolgát, de akkor nagyon! A lila-fehérek az első 20 percben fegyelmezetten védekezéssel tartották a lépést a Szabó és Zelei góljaival araszoló házigazdákkal. Szerencsére támadójátékukba jócskán vegyült alapvető hiba is, különben jóval szorosabb is lehetett volna a meccs. A szarvasiak a játékrész utolsó 5-6 percét nyomták meg, így a szünetre megnyugtató előnnyel térhettek.

Ekkor még semmi nem utalt arra, hogy az egykori válogatott kiválóság, Bohus Bea által dirigált csabaiak veszélyeztethetik a hazaiak sikerét. De a második játékrész elején kivették a játékból a szarvasiak két gólzsákját, Szabót és Zeleit, és ettől kezdve úrrá lett a „pánik”. Kezdetben csak a pályán, de ahogy kopott a „zsíros” előny, úgy a nézőtérre is átragadt ez. Végül az utóbbi időkben nem tapasztalt izgalmas hajrában maradt itthon a két bajnoki pont, de a lányok és az edzőik nem igazán tudtak örülni a meccset követően.

Almási László: – Egy megnyert meccset tettünk saját magunk számára nehézzé, bizonyos belső kommunikációs problémák miatt.

Szarvasi NKK–Békéscsabai Előre NKSE II. 27–26 (14–8)

NB II-es női kézilabda-mérkőzés. Szarvas, 150 néző. V.: Mandl, Medvegy. Szarvas: Kasik – Ábrahám, SZABÓ T. 10, Zelei 7, Hajdu 2, KOVÁCS F. 5, Szuhaj 3. Csere: Labát, Juhos (kapusok), Janis 2, Molnár, Kondacs, Horváth, Fulajtár, Farkas, Bagi. Edző: Almási László. A Békéscsaba legjobb góldobója: Török 8, Mihálffy 6.

130408kolo2

Elfáradtam

130408faludy

Vers, mindegy kinek