in

Rímbe szedett kakasok és bringák

130412kakas

130412kakasEzen a héten különleges figyelmet szenteltünk a verseknek és éppen ezért most egy különleges verses könyvet szeretnék a figyelmetekbe ajánlani.

Ugye mindenki ismeri Petőfi Anyám tyúkja című versét? Na és Apám kakasát? Ugye. Történt pedig egyszer, hogy két vállalkozó kedvű ember kitalálta, hogy a „nagy klasszikus” gyerekverseknek írnak modern kori változatot. Így lett anyám tyúkjának apám kakasa is, a Mamának Nyanya megfelelője, és még sorolhatnánk.

Igazi családi könyv ez, mert a szülők ugyanannyira fogják élvezni, mint a kicsik. Nemcsak azért, mert a legfiatalabb korosztály is megismeri a nagy klasszikusokat, hanem azért is, mert ezek a modern verziók nagyon szórakoztatóak és bár önálló költemények, a nagy elődök sajátos nyomai felfedezhető rajtuk. Lackfi János és Vörös István művét ezért szívből ajánlom mindenkinek.

És ha már a Mamánál tartunk, nemrég fedeztem fel a Petőfi rádión egy remek zenei feldolgozását ennek a híres (ha nem a leghíresebb) József Attila versnek. A Kávészünet nevű formáció adja elő. A youtube-on fent van több verzió is, jó a radio edit is, de nekem tetszik az is, ami a tehetségkutatóban hangzott el. Remélem nektek is tetszeni fog. ☺

Nóra

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

130412kodegidor

Kodegidor és a pillanat varázsa

130412szie

Gyakorlós kaland a zene birodalmában