in

Országos döntőben a Vajdás informatikus

130415vajda

130415vajdaIskolánk évek óta jó eredménnyel vesz részt a magyarországi és határon túli általános- és középiskolai tanulók számára hirdetett Gábor Dénes Országos Számítástechnikai Emlékversenyen. A versenyt három fordulóban és három kategóriában rendezik meg.

Idén két tanuló, a 12.A osztályos Csík Tamás és a 12.B osztályos Fülöp Csaba indult a megmérettetésen, mindketten az alkalmazói III. korcsoportban.

Az első fordulóban tesztet kellett kitölteni, kisebb feladatokat megoldani. A forduló végén Tamás a 45. és Csaba a 28. helyen várta a következő fordulót.

A második fordulóban az informatika érettségi gyakorlati vizsgarészéhez hasonlóan zajlott a verseny. A versenyzők 3 órán keresztül dolgozhattak, ez alatt igen komoly és összetett feladatokat kellett megoldaniuk. A feladatsor tartalmazott szövegszerkesztési, prezentációkészítési, táblázatkezelési, webszerkesztési és adatbázis kezelési feladatrészeket, melyek a középszintű érettségi vizsga követelményénél komplexebb tudást feltételeztek az indulók részéről.

Nagy örömünkre Fülöp Csaba az előkelő 9. helyen került be az országos döntőbe. Csík Tamás 26. helyen zárta a 2. fordulót, de sajnos éppen lecsúszott a döntőbe jutásról.

Nagyon büszkék vagyunk diákjainkra, hiszen gimnazista létükre egy olyan mezőnyben értek el kiváló eredményt, ahol együtt versenyeztek szakirányú középiskolák tanulóival, akik sokkal magasabb óraszámban tanulják az informatikát.

Az országos döntőre április 19-én Szegeden kerül sor.

Ezt követően a két fiú előtt egy újabb fontos megmérettetés áll, az emelt szintű informatika érettségi.

Gratulálunk a fiúknak és felkészítő tanáruknak Hortobágyiné Csizmadia Edinának.

Kitajkáné Szántai Mária

Vélemény, hozzászólás?

130415szekely

Diáknapi focitorna a Székelyben

130415alfonzo

Attrakcióóóó!