in

Aranyat érő James Bond teríték

130417szekely

130417szekelyAz idei évben nyolcadik alkalommal rendezte meg a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség az országos „PELIKÁN KUPA” gasztronómiai versenyt Szolnokon.

A Székely Mihály Intézményt három tanuló képviselte két versenymunkával: párosban és egyénileg felszolgáló tanuló kategóriában.

Az első versenyasztal megálmodói és megalkotói Makara Nikolett és Medveczki Szilvia 2/14. E osztályos végzős vendéglős tanulók voltak, akik a decemberi gyulai Göndöcs Benedek Gasztronómiai Emlékversenyen megszerzett bronz érem után szerettek volna javítani eredményükön. Felkészülésük nem volt hiábavaló, hiszen munkájukat a három főből álló szakmai zsűri ezüst éremmel jutalmazta.

Versenymunkájukat Marilyn Monroe halálának 50. évfordulója alkalmából készítették el. A terítés mellett az elméleti tudásukról is számot kellett adni egy szakmai totó kitöltésével, továbbá az általuk ajánlott ital- és ételsor bemutatásával.

Az asztal uralkodó színei a rózsaszín és a fehér, alapanyagai pedig a selyem és a csipke voltak, mely kombináció eredményeképpen a verseny végeztével ezüst érem csilloghatott a lányok nyakában.

A második versenymunka a 007-es ügynök, Maczik Zsolt elgondolása alapján jött létre az első James Bond film megjelenésének 50. illetve az első könyv megírásának 60. évfordulója alkalmából. A domináns színek -mint ahogy azt már minden Bond filmben megszokhattuk- a fekete, fehér és arany voltak.

Zsolt terítését óramű pontossággal végezte, az elméleti tesztet rezzenéstelen arccal töltötte ki, s a láthatatlan tintával írt menüsorának megfejtéséhez feladta a leckét a tapasztalt ítészeknek. A nap végére azonban nem maradt titokban: titkosügynökünk munkáját a szakmai zsűri arany éremmel jutalmazta.

A kiváló eredmény eléréséhez szakmailag kifogástalan terítést, a választott témához megfelelő étel- és italsor ajánlást, az asztal dekorációs elemeinek összhangját, harmóniáját, egyedi design megoldásokat, kreativitást kellett produkálni diákjainknak.

Felkészítésükben mindezeket kiemelten figyelembe vette szakmai tanáruk: Varga Tímea. Eredményeikhez gratulálunk, további munkájukhoz sok sikert kívánunk!

Bakulya Anna gyak. okt. vez.

Szarvas, 2013. április 10.

Vélemény, hozzászólás?

130416szinhaz

Kegyszer és kokain

130417szie

Legkiválóbb a legjobbak közül