in

Pénzben is “OKOSKÁK”…

130420okos1

A Gyakorló Általános Iskolában működő matematika-logika tehetségműhely második osztályosai Grunerné Harmati Mária szakvezető tanító vezetésével újabb versenyeredménnyel büszkélkedhet.

130420okos1A Kereskedelmi és Hitelbank már harmadszor hirdette meg általános iskolások számára vetélkedőjét „Vigyázz, kész, pénz! „címmel.  A SZIE Gyakorló Általános Iskolából, mi másodikosok két csapattal is neveztünk. Egy feladatsort kaptunk, amit csapatban oldottunk meg. Kíváncsiak voltak a szervezők, mennyire ismerjük a pénzérméket, tudjuk-e milyen kiadásai vannak egy családnak, még mesét is kellett írni.

Az első fordulóra beküldött 700 feladatlap kiértékelése után, nagy örömmel vettünk tudomást arról, hogy iskolánk „OKOSKÁK” nevű csapata bejutott a regionális középdöntőbe.

A területi versenyeket az ország nyolc városában rendezték meg. Nekünk Szegedre kellett elutaznunk.

Nagy izgalommal készültünk a középdöntő feladataira. Osztályfőnökünkkel, Grunerné Harmati Máriával megnéztük a K&H kisfilmjeit, totókat oldottunk meg, beszélgettünk a pénzről. Nagy segítségünkre volt a helyi bankfiók vezetője, aki kalauzolt bennünket a bankban, és igyekezett felkészíteni a versenyre. Ezúton is köszönjük támogatását. Sokat segítettek még szüleink is.

130420okos2A szegedi fordulóra 2013. április 4-én a SZIE ABPK buszával utaztunk el. Versenyzőtársaink Békéscsabáról, Mezőberényből, valamint Csongrád megye több városából érkeztek.

A küzdelem nagyon izgalmas volt. Több féle feladatot kellett megoldani. Volt totó a bankról, történet írása képről, szituációs játék alkotása, képkirakó. A csapatok sokáig fej-fej mellett haladtak. Ahogy telt az idő, egyre jobban elfáradtak a versenyzők. A szervezők még egy zenés tornával is igyekeztek fenntartani a tanulók figyelmét.

Szívesen játszottunk volna még, de több mint 1 órányi vetélkedés után lezárult a szegedi középdöntő.

A zsűri meghozta a döntést. A szarvasi Gyakorlós csapat 5. lett.  Kicsit szomorkodtunk, amiért nem a mi csapatunk jutott az országos döntőbe. Mégis úgy döntöttünk, hogy jövőre ismét megpróbáljuk, de már a 3-4. osztályos korcsoportban.

A csapat tagjai: Budai Dorina, Diviki Levente, Sechna Dorina, Sutyinszki Jázmin, Szécsi Lola 2. osztályos tanulók

„OKOSKÁK”

Vélemény, hozzászólás?

130420eotvos

Kész cirkusz!

130421foci

Izgalommentes győzelem