in

Vajdások a Szent-Györgyi Albert Természettudományi Versenyen

130422vajda

130422vajdaÁprilis 13-án kora reggel indult iskolánk csapata a Szent-Györgyi Albert Természettudományi Versenyre, melynek idén a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium adott otthont. Ezt az országos versenyt kétévente rendezik meg, és az evangélikus iskolák legjobb tanulóikat nevezik biológia és kémia tantárgyakból, 7-től 11. évfolyamig. Az idei versenyen 17 intézmény csapata vett részt. Az iskolánkat képviselő diákok Mester Zsófia, Tóth Arián, Bakos Nikolett, Strobbel Aletta, Bódis Bendegúz, Gyekiczki Fruzsina és Uhljar Luca voltak.

Nagy izgalommal indultunk útnak hajnali 5 órakor, mert iskolánk most először vett részt ezen a versenyen, és mert a gyakorlati és elméleti feladatsorokon kívül még egy kiselőadással is készülnünk kellett. Ezúton szeretnénk megköszönni a Körös-Maros Nemzeti Park és a Szarvasi Arborétum dolgozóinak ehhez nyújtott segítségét.

A megmérettetés az elméleti feladatlapok kitöltésével kezdődött, melyek a tankönyvi anyagot meghaladó, szélesebb körű és mélyebb ismereteket igényeltek. Rövid pihenő után a gyakorlati rész következett, melyben többek között biokémiai kísérletek elemzése, titrálás, szövetfelismerés és fajismereti feladatok kaptak helyet.

Ezután elfogyasztottuk az iskola által biztosított finom ebédet, és pihenésképp Kurucz Ádám előadását és gyönyörű fotóit élvezhettük, aki az év természetfotósa lett 2012-ben.

Ezt követően minden iskola csapata előadta a saját kiselőadását, így képet kaphattunk más városok környezeti problémáiról, hiszen ez volt az előadások témája, majd az eredményhirdetés következett.

Nagyon büszkék vagyunk összes diákunkra, akik a mindennapi faladatok és tanulnivaló mellett időt és energiát áldoztak a plusz feladatok megoldására és a felkészülésre (hiszen tudják, vagy ha nem, majd megtapasztalják, hogy ez idővel, pl.: későbbi versenyeken, érettségin vagy azután megtérül).

Nagy örömünkre szép eredmények születtek:

1. hely kémia 11. évfolyam: Gyekiczki Fruzsina
3. hely biológia 11. évfolyam: Uhljar Luca
4. hely kémia 7. évfolyam : Mester Zsófia
6. hely biológia 7. évfolyam: Tóth Arián
6. hely kémia 9. évfolyam: Strobbel Aletta
8. hely kémia 10. évfolyam: Bódis Bendegúz
9. hely biológia 8. évfolyam: Bakos Nikolett

Gratulálunk nekik!!!

Köszönet a diákokat felkészítő tanároknak, Borzovánné Burai Julianna, Dr Mészárosné Verók Mária tanárnőknek, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumnak a verseny lebonyolításáért és Győryné Tímár Henriette-nek a szervezésért.

Kéri Bernadett
felkészítő tanár

Vélemény, hozzászólás?

130422daganat

Segítséget kér, mert élni akar

130423golya

Hajrá!!!