in

Benka Gála Benka-díjasokkal

130424benka

130424benkaA tavasz beköszöntével a Benka Gyula Általános Iskola diákjai évről évre bizonyítják, hogy mennyi tudás és tehetség van a birtokukban.

Idén április 20-án tartotta a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola hagyományos kulturális gálaműsorát az Evangélikus Ótemplomban. Diákjaink műsorral köszöntötték a tavaszt, megemlékeztek iskolánk névadójáról és a Költészet Napjáról is. A délután során sok olyan gondolatot hallottunk, melyekből gyakorlati útmutatást kaptunk arra, hogyan válhat az ige a mindennapok részévé. A hit évéhez kapcsolódóan az iskola énekkara a szeretet fontosságát hangsúlyozta a gyerekek csengő hangjával és a gyertya fényével. A műsor egyik érdekessége Rilke, Az este című verse volt, mit meghallgattunk németül, angolul és Matt Zemanik vendégtanár előadásában magyarul is.

130424benka„Az okosságnak és tudománynak drága voltára taníts meg engem, mert hiszek a te parancsolataidnak.”

(Zsoltárok könyve 119,66)

A tavasz beköszöntével a Benka Gyula Általános Iskola diákjai évről évre bizonyítják, hogy mennyi tudás és tehetség van a birtokukban.

Idén április 20-án tartotta a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola hagyományos kulturális gálaműsorát az Evangélikus Ótemplomban. Diákjaink műsorral köszöntötték a tavaszt, megemlékeztek iskolánk névadójáról és a Költészet Napjáról is. A délután során sok olyan gondolatot hallottunk, melyekből gyakorlati útmutatást kaptunk arra, hogyan válhat az ige a mindennapok részévé. A hit évéhez kapcsolódóan az iskola énekkara a szeretet fontosságát hangsúlyozta a gyerekek csengő hangjával és a gyertya fényével. A műsor egyik érdekessége Rilke, Az este című verse volt, mit meghallgattunk németül, angolul és Matt Zemanik vendégtanár előadásában magyarul is. A szebbnél szebb versek között gyönyörű dallamok csendültek fel csengettyűn, zongorán, fuvolán, furulyán, klarinéton, valamint egy népdalcsokorral is kedveskedtek a gyerekek. A gála legünnepélyesebb pillanata ebben az évben is a Benka-díj átadása volt, melyet azok a végzős diákok érdemelnek ki, akik a nyolc év alatt kimagaslóan teljesítettek mind a tanulmányok, mind a versenyek terén. A 2012-2013-as tanévben Molnár Istvánné igazgató asszonytól, Babák Mihály polgármester úrtól, Lázár Zsolt esperes úrtól, Grünvald Bélától, a Gyermekünkért, Jövőnkért alapítvány elnökétől és Zalán Csaba osztályfőnöktől ezúttal Jakab Máté és Buzás Balázs nyolcadik évfolyamos diákok vették át iskolánk elismerő plakettjét.

A műsor zárásaként Lázár Zsolt esperes úr osztotta meg gondolatait az ünneplő közösséggel.

Kriska Zsuzsa
pedagógus

Vélemény, hozzászólás?

130423kezi

Nehezen indult, de azután sima ügy lett

130425rezsi

Aláírásgyűjtés a piacon