in

Kormányváltásra készülnek

130427mszp

130427mszpFöldesi Zoltánt megkapta a nap. Csakúgy, mint egy hete, ma is aláírást gyűjtött a szocialista aktivistákkal a piacon. Már összegyűlt néhány száz, árulta el a média képviselőinek a Bárándy Gergellyel és Rejtő Józseffel közösen tartott sajtótájékoztató elején. Ha ez hétről-hétre így megy, tekintettel, hogy még csak a kampány elején járunk, hamarosan lesz egy szerecsen Földesink.

Bárándy Gergely, országgyűlési képviselő, az Országos Etikai és Egyeztető Bizottság elnöke volt Rejtő József, a 2. számú választókörzet felelősének,  és a szocialisták nappirította arcú elnökének vendége a Vasipari éttermében pénteken délután, ahol sok párttag és szimpatizáns várta. Előtte együtt, hármasban, tájékoztatták a sajtó képviselőit a politikai aktualitásokról az étterem kistermében, aminél keresve sem találhattak volna alkalmasabb helyszínt egy sajtótájékoztatónak. A falon szigorú tekintetű munkások szerszámmal és párttagkönyvvel a kezükben hallgatták az utódokat, akiknek a nevében ők már nincsenek nevesítve.

Bárándy Gergely elérkezettnek látja az időt, hogy az ellenzéki erők, akik le akarják váltani Orbán Viktort, összefogjanak. Mára a két legnagyobb politikai támogatottsággal rendelkező ellenzéki erő között számos témában egyetértés van. Az MSZP, tevőlegesen is készül a választásokra. Mind a 106 választókerületben kijelölték már a választókerületi felelősöket, olyan embereket, akiket helyben elismernek és szívesen is látnak képviselőként. Nálunk a választás a Bárándi Gergely balján helyet foglaló Rejtő Józsefre esett. Ahogy a januárban bemutatott jelölt elmondta, Szarvason nagyon kulturált és céltudatos a pártok közötti együttműködés, amiről a nagypolitika is példát vehetne. Itthon félretesznek minden országos ellentétet, hogy vállvetve a város és a környék előrehaladását szolgálják. Állattenyésztőként ő is fontosnak tartja, hogy az alapélelmiszerek áfája lecsökkenjen, hogy versenyezni tudjanak a lengyelek 6%-kal terhelt tejével. Ez átmenetileg nagy érvágás lehetne az országnak, tette hozzá Bárándy Gergely, de ők tudják rá a fedezetet is. Megszüntetnék a 16%-os egykulcsos adót, és ismét differenciált rendszert vezetnének be, hogy fizessenek többet, akik többet keresnek. 500 milliárdnyival folyhatna be több így az államkasszába. Így lenne igazságos. A rezsicsökkentés viszont igazságtalan. Ott is csökkent, ahol nincs rá szükség, viszont ott, ahol fával fűtenek, nem érvényesül a 10%.

Az MSZP-ben nyugalom és béke honol, mondta Bárándy Gergely. Reméli, hogy a párt vezetésével összefogó ellenzéki erők képesek lesznek leváltani Orbán Viktort 2014-ben.

Vélemény, hozzászólás?

130426foteri

Mi legyen a konzerves dobozzal?

130427lomb

Vissza a természetbe!