in ,

Eggyel kevesebb bársonyszék

130502petyko

A kormányváltás óta több jelentős állami tisztséget is szarvasi származású szakemberek töltenek be. Májustól azonban számuk eggyel megcsappant, Petykó Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) vezetője ugyanis április 30-i hatállyal lemondott tisztségéről.

Nem kell sokáig kutakodni az állami tisztségviselők körében ahhoz, hogy szarvasi kötődésű szakemberre leljünk.  Elég csak arra gondolnunk, hogy az Állami Számvevőszék elnöki tisztét a szarvasi térség (V. számú választókerület) korábbi országgyűlési képviselője, Domokos László tölti be. A Közbeszerzések Tanácsának élén 2010 szeptembere óta dr. Gajdos Róbert áll, aki egykoron a szarvasi Vajda Péter Gimnázium padjait koptatta. Szintén ebben a gimnáziumban tanult Petykó Zoltán, akit 2010 júniusában neveztek ki a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség élére.

Petykó Zoltán azonban április 30-án lemondott tisztségéről. Az NFÜ közleménye szerint a szakember már kinevezésekor egyértelműsítette, csak addig vállalja a feladatot, amíg az NFÜ szervezete képessé nem válik a Magyarország rendelkezésére álló fejlesztési források teljes befogadására. „A mintegy 8200 milliárd forintos összeg közel 100 százalékára már kiírta a pályázatokat az NFÜ és 95 százalékát már le is kötötte, vagyis Petykó Zoltán az eredetileg tervezettnek megfelelően nyújtotta be lemondását” – hangsúlyozza az NFÜ közleménye.

Vélemény, hozzászólás?

130502majalis

Kellemes májusi hangulatban

130502cstestuleti

Stabil a kassza Csabacsűdön