in

Bál a víz felett – jótékonysági bál a Szarvasért Alapítvány szervezésében

Kedves Szarvasiak és Szarvasról elszármazottak!

A “Szarvasért” Alapítványt több mint tíz éve hozta létre Szarvas város Barátainak Köre, több feladata mellett azzal a céllal is, hogy összefogja mindazokat, akik Szarvasért rajonganak és tenni is szeretnének valamit városuk érdekében. Az elmúlt években olyan eredményeket hagyott maga mögött az Alapítvány, mint gróf Bolza Pál és Ruzicskay György szobrának megalkotása vagy a Vízi Színházi gondolat megteremtője.

 

A 2012-ben megújult Kuratórium ezeket a hagyományokat szeretné folytatni, új ötletekkel, programokkal gyarapítani. Ennek első, nagyszabású eseményének szánjuk a

“Bál a víz felett”

elnevezésű nyári programot, amelynek a Cervinus Fesztivál keretében a páratlan szépségű Vízi Színházunk ad helyet. A jótékonysági célok önzetlen támogatása mindig jellemzője volt a Szarvasiaknak. Az Alapítvány is több jótékonysági esemény résztvevője, szervezője volt, akár az idős rászorulókról, akár a külhoni magyarokról volt szó.

A “Bál a víz felett” is jótékonysági célt szolgál, amelynek címzettjei olyan tehetséges szarvasi fiatalok, akiknek továbbtanulása nehézségekbe ütközik.

Az esemény a Szarvasiak, és a Szarvasról elszármazottak találkozásának is színtere lesz.

A bál időpontja július 19. (péntek este)

a város újratelepítésének évfordulójához, Szarvas Város Napjához kötődik.

Minden Szarvasit szeretettel hívunk és várunk a bálra és várunk mindenkit, aki valaha itt született, itt élt, tanult vagy dolgozott.

Jótékonysági célunk sikere érdekében mindenki szíves támogatását kéri a “Szarvasért” Alapítvány Kuratóriuma nevében.

Mihaleczné Kovács Mária a Kuratórium nyugalmazott elnöke,(+36209785637) és

Závogyán Judit elnök  (+36209382603)

Ki kapja a támogatást?

Természetesen nem könnyű eldönteni, hogy ki a legtehetségesebb a rászorulók közül, ki a legérdemesebb a támogatásra, ezért az Alapítvány kuratóriuma úgy döntött, hogy a támogatás elnyerésére pályázatot ír ki. A bálnak a költségek kifizetése után megmaradó bevételét letétbe helyezzük egy elkülönített számlára, s ennek az összegnek az ismeretében írjuk ki a pályázatot.

A beérkező pályázatokat az Alapítvány 7 tagú kuratóriuma fogja elbírálni, szükség esetén pedagógusok bevonásával. Mire ősszel az egyetemek, főiskolák megnyitják kapuikat, eredményt fogunk hirdetni. Az átláthatóság és nyilvánosság biztosítása érdekében a báli elszámolás felülvizsgálatára az Alapítványtól független pénzügyi szakértőt kérünk fel és az eredményről a helyi sajtót tájékoztatni fogjuk.

Annak érdekében, hogy jótékonysági célunk eredményes legyen minden szarvasi és minden elszármazott támogatását kérjük, amelynek többféle formája lehet. Természetesen az is támogatás, ha minél többen eljönnek a bálba és megveszik az 5.000.-Ft-os belépőjegyet. Vállalkozások, intézmények, egyéb szervezetek saját dolgozóik, tagjaik számára vásárolhatnak belépőjegyet, amiről számlát állítunk ki. Ezen kívül kérjük minél értékesebb nyereménytárgyak felajánlásait, mert ezek kisorsolásából várjuk a jótékony célú bevétel jelentős részét. Azok számára, akik családi esemény, nyaralás vagy egyéb okok miatt nem tudnak részt venni a Bálon, de egyetértenek a jótékonysági céllal és támogatni kívánják azt, “Támogató jegyeket” bocsátunk ki 1.000,-3.000,-5.000,-10.000,-Ft-os címletekben.

Jótékonysági célunk mellett az esemény a Szarvasiak és a Szarvasról elszármazottak találkozásának is színtere lesz, egy kedves színfolttal gazdagítva. Itt fogjuk átadni azt a bronzból készült szarvas szobrot, amely a város főutcáján álló szarvas szobor kicsinyített mása. Megalkotója a városból elszármazott, fiatal, mára nevet szerzett szobrászművész, Szvet Tamás, aki az “50 tehetséges magyar fiatal” programjának egyik nyertese. A szobor a “Szarvasért” Alapítvány szimbóluma lett, amelyet a Kuratórium annak ítél oda, aki sokat tesz a város jó hírnevéért, gazdag természeti adottságait, értékeit, színházi és egyéb eseményeit híreli szerte az országban és a nagyvilágban, tevékenységével, munkájával ezt a hírnevet gazdagítja.

A bálra belépő és támogató jegyek kaphatók:

Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület – Tourinform Iroda

5540, Szarvas, Kossuth tér 3. E-mail: info@korostourist.hu   Tel: +3666/311-140

Vélemény, hozzászólás?

Új közjegyző mutatkozott be

130507torta

Születésnapomra