Connect with us

Szarvas

Magyar Asztalos Tanulmányi Verseny

130507szekely

A Székely Mihály Intézmény asztalos szakképesítést tanuló diákjai is részt vettek a Magyar Asztalos újság által szervezett asztalos tanulmányi verseny országos döntőjén Sopronban, melyre április 18-án került sor. A versenyen 13 hazai és 2 külföldi csapat résztvevői mérhették össze a tudásukat.

A feladatok, amit a csapatoknak meg kellett oldaniuk két részből álltak, amire összesen hét óra állt rendelkezésre.

A főfeladat egy laptopasztal elkészítése volt, szerkezetét tekintve ez egy vegyes szerkezetű kisbútor, amiben található laminált faforgácslap korpusz, tömörfa és rétegelt lemez lábszerkezet, fém fiók CORIAN előlappal.

Az asztal alkatrészei készre voltak szabva, a versenyzőknek az összeszerelés, a csapok, fogazások kialakítása volt a feladatuk. Nagyon pontos munka volt az elvárás, mert speciális vasalatokkal kellett összeépíteni a szerkezetet. A fiókelőlap anyaga CORIAN volt, ez egy különleges, elsősorban a belsőépítészet számára kifejlesztett anyag, főleg szaniter termékként ismerhetjük a fürdőszobaszalonokból. A tanulók sem találkoztak még ezzel az anyaggal, ami elsősorban a magas árfekvésének köszönhető. A feladatban a tömörfa lábakat olajozással felületkezelték a csapatok.

A mellékfeladatot a verseny közben kellett megoldaniuk, ami egy ablakgyártó marószerszám adott feladathoz való összeillesztését jelentette.

Tanulóink jól vették az akadályokat, minden feladatot teljesítettek, azonban minden igyekezetük ellenére nem sikerült dobogós helyezést elérniük.

Ennek ellenére hasznos volt a részvétel, nemcsak a versenyző diákjainknak, hanem iskolánk többi asztalos tanulója számára is. A beszámolókból, az ott tapasztaltakról, élményekből lehet a feljövő generációnak erőt merítenie, hogy igenis érdemes ezt a szép, szakmai kihívásokat is adó foglalkozást tanulni.

Vincze Sándor szakoktató

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Lezajlott az írásbeli érettségi, megkezdődtek a szakmai vizsgák a Székelyben

Oktatás

Gyakorló „Digi-Ovi-Suli 2.0-20”

Oktatás

Egyelőre csendes a Székely "boltja" (Fotó: Babák Zoltán) Egyelőre csendes a Székely "boltja" (Fotó: Babák Zoltán)

Hogyan zajlik a rendkívüli év zárása a Székelyben?

Oktatás

Távoktatás: Matek Milóval

Oktatás

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect