Connect with us

Koncert

Hang-verseny a madarakkal

130510arbo

Ellenfele akadt a Szarvasi Kamarazenekarnak vasárnap az Arborétumban adott hangversenye alatt. Amíg a zenészek hangoltak, addig környék madarai elkezdtek kontrázni, folyamatosan válaszoltak a hangszereknek. Míg Brachna Irén köszöntötte a hallgatóságot, ill. Harsányi Botond elmondott egy anyák napi verset, addig a házigazdák kedélyei megnyugodtak, de a koncert kezdő hangjai ismét felszították az ellenséges hangulatot. Az első zeneszámnál, Bach D-dúr gavotte-dzsa alatt még meccsben voltak, de Mozart F-dúr Divertimentoja alatt kitört a béke, és az énekesmadarak befejezték árnyékkoncertetjüket.

A nyugalom nem tartott sokáig. A Kállai kettős alatt megérkeztek a pávák. Addig csak távolról üzenték a zenekar tagjainak, hogy itt ők diktálnak. Szépek, de nem a hangjukért szeretjük őket. Több irányból érkeztek rikoltozva, de szerencsére a sétálgató turistákba botlottak, akik különféle csemegékkel feltartóztatták őket. Szemmel láthatóan a pávák hezitáltak. A kíváncsiság felett győzött a zúzájuk, így a Batthyány-induló és Bizet Carmenje alatt csend honolt pepikertszerte. A két záró zeneszám, a My fair lady és Erkel palotása alatt is kitartott a látogatók zsebeiből előkerülő pávacsemege, pedig érdekes lett volna látni, hogy melyik hangszer keltette fel a madarak érdeklődését.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

A Stop Band (Fotó: Babák Zoltán) A Stop Band (Fotó: Babák Zoltán)

Elbúcsúztak a zenésztársak Jaggertől

Koncert

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Mazsorettekkel búcsúztatták az évet a szarvasi rézfúvósok

Koncert

Az ART zenekar (Molnár János, Nánási Attila, Czibulya Zsuzsanna (Fotó: Hegedűs Éva) Az ART zenekar (Molnár János, Nánási Attila, Czibulya Zsuzsanna (Fotó: Hegedűs Éva)

Elvarázsolta saját szerzeményeivel a közönséget az ART zenekar

Koncert

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Szélfútta gyertyagyújtás és kamaramuzsika a béke vasárnapján

Koncert

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect