Connect with us

Sport

Vaskuti István emlékezett Kolonics Györgyre

Dr. Vaskuti István
Dr. Vaskuti István

Vaskuti István olimpiai bajnok kenussal találkozhattak péntek délután a sportbarátok a Tessedik Sámuel Múzeumban. A jeles sportember azért jött Szarvasra, hogy a „Kolonics, a sportlegenda” című kiállításon (amely május 20-ig látható a múzeumban) interaktív tárlatvezetést tartson.

Vaskuti könnyeit sem rejtegette, amikor Kolonics György pályafutásának ismertetésében a tragikus ponthoz, a sportoló halálához érkezett.

– Ebből a tragédiából az a tanulság, hogy nem tudhatjuk, kiben, mikor szakad meg valami. Ott, azon a napon Kolónak a szíve szakadt meg, nekünk meg a lelkünk. Egyszer már korábban is volt egy komoly rosszulléte. Azt túlélte, de ezt nem sikerült – mondta Vaskuti István.

Kitért azokra a találgatásokra is, hogy vajon Kolonics György halálában közrejátszhatott-e valamilyen doppingszer.

– Ezt nem tudom elképzelni. Nem lett volna erre képes, ő nem tudott csalni! – szögezte le határozottan.

A Tessedik Sámuel Múzeum különleges tárlatvezetési sorozata május 15-én folytatódik, amikoris Storcz Botond és Horváth Csaba látogat el Szarvasra. Végül május 16-án Vajda Attila olimpiai, világ- és Európa-bajnok kenussal találkozhat a szarvasi közönség.

Népszerű

Kuli Pisti a középső hajóban elöl, Dombvári Bence sárga pólóban az alsó hajóban. Kuli Pisti a középső hajóban elöl, Dombvári Bence sárga pólóban az alsó hajóban.

Kuli Pisti és Dombvári Bence egymás ellen

Sport

A keddi K4-es Kuli Pistivel (j2) (Forrás: kajakkenusport.hu) A keddi K4-es Kuli Pistivel (j2) (Forrás: kajakkenusport.hu)

Kuli Pistiék mindkét futamban előzték Dombvári Bencéék négyesét

Sport

Hátul Dombvári Bence, elöl Noé Zsombor (Fotó: kajakkenusport.hu) Hátul Dombvári Bence, elöl Noé Zsombor (Fotó: kajakkenusport.hu)

Dombvári Bence jól kapta el minden idők legfurcsább szezonjának a rajtját tegnap

Sport

Csányi Sándor és Dankó Béla az MLSZ Szarvason március 12-én tartott ülésén (Fotó: Babák Zoltán) Csányi Sándor és Dankó Béla az MLSZ Szarvason március 12-én tartott ülésén (Fotó: Babák Zoltán)

Dankó Béla újabb öt évre az MLSZ elnökségének tagja

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect