Connect with us

Oktatás

Vajda Gála 2013

Vajda Gála 2013
Vajda Gála 2013

A Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban április 19. volt az a sokak számára várva várt nap, amikor hagyományainknak megfelelően megrendezésre került a Vajda Gála.

Nagy izgalom és készülődés előzte meg ezt a napot. A gála lehetőség arra, hogy a diákok közül sokan bemutatkozzanak, megmutassák tehetségüket olyasmiben, ami nem csak a tanulásról szól. Sokan a tanulók közül évek óta foglalkoznak zenével, tánccal, sportolnak rendszeresen, vagy éppen valamilyen más művészeti ágban jeleskednek. Az egyes előadások között nagyon sok munka van, szabadidejükben, a tanulás mellett szánnak még időt és fáradságot sportra, zenére, táncra és egyéb elfoglaltságokra. Ez az alkalom pedig jó lehetőség arra, hogy megcsillogtassák tudásukat.

Sokan jelentkeztek változatos produkciókkal. A komolyabb műfajok mellett, mint a hangszeres zene és a szavalat színpadra léptek iskolánk országos és nemzetközi versenyeken szereplő tanulói is, akik a sporttáncokban, társastáncban vagy éppen a néptáncban jeleskednek. Elhangzottak saját szerzemények is, meglepetésül szolgált néhány dalszöveg és saját koreográfia.

A versenyeken rendszeresen résztvevők is nagy izgalommal léptek a színpadra, mert most iskolatársaik előtt mérettettek meg, nagyon szigorú elbírálás alá estek. Talán ezért is született sok igazán jó produkció. A közönség természetesen hálás volt, igazi nagy tapssal és örömujjongással ünnepelte a fellépőket.

Ez a jó hangulatban eltöltött tavaszi délután egy fénypont lett iskolánk életében.

Dr. Laukóné Adamik Edit

szervező tanár

Népszerű

Érettségizők a Vajdában (Fotó: Bencsik Ernő) Érettségizők a Vajdában (Fotó: Bencsik Ernő)

Infoérettségi: Kányádi Sándortól az adatbáziskezelésig

Oktatás

Fotó: Bencsik Ernő Fotó: Bencsik Ernő

Némettel zárult az érettségi első hete

Oktatás

Fotó: Bencsik Ernő Fotó: Bencsik Ernő

Nigériai falu és ittas madarak a mai angol érettségin

Oktatás

Fotó: Bencsik Ernő Fotó: Bencsik Ernő

Egy napra visszatért a Kádár-rendszer

Oktatás

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect