in , ,

Vajda Gála 2013

Vajda Gála 2013
Vajda Gála 2013

A Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban április 19. volt az a sokak számára várva várt nap, amikor hagyományainknak megfelelően megrendezésre került a Vajda Gála.

Nagy izgalom és készülődés előzte meg ezt a napot. A gála lehetőség arra, hogy a diákok közül sokan bemutatkozzanak, megmutassák tehetségüket olyasmiben, ami nem csak a tanulásról szól. Sokan a tanulók közül évek óta foglalkoznak zenével, tánccal, sportolnak rendszeresen, vagy éppen valamilyen más művészeti ágban jeleskednek. Az egyes előadások között nagyon sok munka van, szabadidejükben, a tanulás mellett szánnak még időt és fáradságot sportra, zenére, táncra és egyéb elfoglaltságokra. Ez az alkalom pedig jó lehetőség arra, hogy megcsillogtassák tudásukat.

Sokan jelentkeztek változatos produkciókkal. A komolyabb műfajok mellett, mint a hangszeres zene és a szavalat színpadra léptek iskolánk országos és nemzetközi versenyeken szereplő tanulói is, akik a sporttáncokban, társastáncban vagy éppen a néptáncban jeleskednek. Elhangzottak saját szerzemények is, meglepetésül szolgált néhány dalszöveg és saját koreográfia.

A versenyeken rendszeresen résztvevők is nagy izgalommal léptek a színpadra, mert most iskolatársaik előtt mérettettek meg, nagyon szigorú elbírálás alá estek. Talán ezért is született sok igazán jó produkció. A közönség természetesen hálás volt, igazi nagy tapssal és örömujjongással ünnepelte a fellépőket.

Ez a jó hangulatban eltöltött tavaszi délután egy fénypont lett iskolánk életében.

Dr. Laukóné Adamik Edit

szervező tanár

What do you think?

Mads Mikkelsen

Vacsora két főre, egy terítékkel

Erőss Zsolt fotókiállítása

Látogatóközpontba költözött a Himalája