Connect with us

Sport

Olimpikonok randevúja Szarvason

A mai napon ismét két olimpiai bajnok sportoló, Stortz Botond és Horváth Csaba látogatott Szarvasra. Ők – ugyanúgy, mint néhány nappal ezelőtt Wichmann Tamás és Vaskuti István -, azért jöttek, hogy szakszerű tárlatvezetésen mutassák be a Kolonics György életét bemutató kiállítást.

Délelőtt Storcz Botond volt a vendég a múzeumban, aki amellett, hogy olimpiai, világ- és Európa-bajnok, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöki tisztét is betölti. Ebből következően a látogatók több, a kajak-kenu szakág jövőjére vonatkozó kérdést is intéztek hozzá. Stortz Botond hangsúlyozta: nagy probléma, hogy az országban működő mintegy száz kajak-kenu szakosztályon belül alig húsz olyan van, ahol kenuzni is lehet, nem csak kajakozni. Szót ejtett arról is, hogy meglátása szerint legkorábban 2020-ban a női kajak is felkerül az olimpiai palettára.

Délután Kolonics György egykori versenyzőtársa, Horváth Csaba kalauzolta az érdeklődőket a kiállításon. Mint mondta, Koló nyitottságával és hihetetlen munkabírásával emelkedett ki a többiek közül.

Horváth Csaba – arcán látható izgatottsággal – idézte fel az atlantai olimpiát, ahol Kolonics Györggyel együtt szereztek olimpiai aranyérmet.

Népszerű

Hátul Dombvári Bence, elöl Noé Zsombor (Fotó: kajakkenusport.hu) Hátul Dombvári Bence, elöl Noé Zsombor (Fotó: kajakkenusport.hu)

Dombvári Bence jól kapta el minden idők legfurcsább szezonjának a rajtját tegnap

Sport

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Nincs megállás a kajakosoknál a koronavírus ellenére sem

Sport

Schmidt Gábor (Fotó: Babák Zoltán) Schmidt Gábor (Fotó: Babák Zoltán)

Büszkén zárhatták az évet a kajakosok

Sport

Sinka Péter Olivér (Fotó: Babák Zoltán) Sinka Péter Olivér (Fotó: Babák Zoltán)

Nyolc helyet lépett előre a szentandrási kajak-kenu klub

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect