in , ,

Olimpikonok randevúja Szarvason

A mai napon ismét két olimpiai bajnok sportoló, Stortz Botond és Horváth Csaba látogatott Szarvasra. Ők – ugyanúgy, mint néhány nappal ezelőtt Wichmann Tamás és Vaskuti István -, azért jöttek, hogy szakszerű tárlatvezetésen mutassák be a Kolonics György életét bemutató kiállítást.

Délelőtt Storcz Botond volt a vendég a múzeumban, aki amellett, hogy olimpiai, világ- és Európa-bajnok, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöki tisztét is betölti. Ebből következően a látogatók több, a kajak-kenu szakág jövőjére vonatkozó kérdést is intéztek hozzá. Stortz Botond hangsúlyozta: nagy probléma, hogy az országban működő mintegy száz kajak-kenu szakosztályon belül alig húsz olyan van, ahol kenuzni is lehet, nem csak kajakozni. Szót ejtett arról is, hogy meglátása szerint legkorábban 2020-ban a női kajak is felkerül az olimpiai palettára.

Délután Kolonics György egykori versenyzőtársa, Horváth Csaba kalauzolta az érdeklődőket a kiállításon. Mint mondta, Koló nyitottságával és hihetetlen munkabírásával emelkedett ki a többiek közül.

Horváth Csaba – arcán látható izgatottsággal – idézte fel az atlantai olimpiát, ahol Kolonics Györggyel együtt szereztek olimpiai aranyérmet.

Virágültetés a Kossuth téren

Kleopátra tűje kerül az árvácskák helyére

Benkások a ligetben

LOGIKÁ-ra pályáztunk