in , ,

Nem lesz ByeAlex-adó

ByeAlex Malmőben
ByeAlex Malmőben

Új népmesehős született szombaton Malmőben ByeAlex személyében, aki 84 ponttal a 10. helyet szerezte meg Magyarország számára a 39-ből. Az egyébként is modern Ludas Matyinak öltözött hipszter csütörtökön a frászt hozta a szurkolóira, mikor úgy gondolta, hogy na, most megmutatja, és hajlít -vagy mit csinált- egyet. Bennakadt a levegő. Stúdióban nagyon jól összerakja a dalait, de a kb. két hete adott élő koncertje kiverte a biztosítékot a nézőknél. Na meg -látszott- a zabszem is bejátszott, de kinek ne játszana be, egy akkora stadionnyi ember előtt fellépni, amibe Szarvas simán beférne. Egyetlen egy ilyet ismerünk a városban.

Szerencsére most a hajlítás -vagy mi- mentes Kedvesemet adta elő. Lehet, csak nekünk tűnt úgy mindkét alkalommal ugyanott, a dal háromnegyedénél, hogy elfelejtette a szöveget. Basszus, ezt nem ér! Szerencsére mellette a borzasztóan nyugodtnak tűnő Kővágó Dániel gitározott, mögötte meg egy igazi dalfesztivál-veterán, Wéber Helga vokálozott, aki Bakuban ott volt a Compact Disco hátsó sorában is. Úgy látszik, akkor nem rajta múlt, hogy csak a 24. helyre kvalifikálta magát a CD. A magyar szereplések tekintetében a mostani 10. hely az 1994-es Bayer Friderika 4. (25-ből), ill. a 2007-es Rúzsa Magdi 9. (42-ből) után a harmadik helyen áll.

Meg kell követnem a németeket a múltkori miatt, mikor megkérdőjeleztem a popkultúrában betöltött szerepüket. Legközelebb ha a himnuszukkal indulnak is küldök rájuk egy SMS-t. Köszönjük a 12 pontot. Nagyon kellett. Köszönjük a finneknek, Keuruu és Joroinen lakóinak is a 10-et, na meg Svájcnak is a 10-et. Ne legyünk hálátlanok a többiekkel szemben sem: Albániától 8, Bulgáriától 6, Horvátországtól 4, Észtországtól 4, Görögország 2, Olaszországtól 3, Litvániától 5, Norvégiától 2, Svédországtól 3, Hollandiától 7, Szerbiától 2 és San Marinotól 6-ot kaptunk, így összesen 84 ponttal a 10. helyet szerezte meg ByeAlex a 39-ből.

Kíváncsi vagyok, hogy a szarházi magyar celebek és nézhetetlen műsorokat vezetők most mit fognak a facebookon körbetolni. Tényleg a 26-nak kinéző 16 éves lánynak kellett volna kimenni Malmőbe, és belesimulni a mezőnybe, ami egyébként mindenképp profibb volt, mint amit jelen hősünk képvisel, vagy pont jó ez így?

A svédek nagyon a humoruknál voltak. Még a miniszterelnökük, John Fredrik Reinfeldt is beszállt a mókába, ami ugye nem mindenhol lenne elképzelhető. Szimpatikus, hogy tudnak nevetni magukon.

Azért voltak meleg pillanatok az eredményhirdetés során. Az elején ByeAlex egyre magasabbra kapaszkodott, volt második is. Ekkor ha hihetetlennek is tűnt megrettentünk, hogy túlnyeri magát és elsőként végez, és hogy meg tudjuk rendezni a 2014-es döntőt, be fogják vezetni a ByeAlex-adót.

Varga Róbert (Citrom) mutatványa

Szarvasi motorosok a IV. hivatalos Stunt Országos Bajnokságon

Puskalövések Csabacsűdön

Puskalövések a sportpályán