in , ,

Jól halad a szentandrási kajakos székház felújítása

Megújul a szentandrási kajakház
Megújul a szentandrási kajakház

Jó ütemben halad a békésszentandrási Hunyadi Mátyás Kajak-Kenu és Szabadidő Sportklub székházának felújítása. Az építkezés várhatóan a nyár közepére befejeződik.

Sinka Józseftől, a sportklub elnökétől megtudtuk, hogy a 42 milliós fejlesztés keretében az egész épület födémszigetelést és egy 10 centiméteres külső hőszigetelést kap. Belül valamennyi aljzatburkolatot kicserélnek, korszerű szellőzőrendszert építenek ki és kicserélik a radiátorokat.

Sinka József a Kolonics emlékkiállításon
Sinka József a Kolonics-emlékkiállításon

– Az építkezés elérte a 80 százalékos készültségi fokot. Hátravan még a székház előtti, mintegy 120 négyzetméteres térburkolat kialakítása, a hátsó fal külső burkolása és a body teremben a sportpadló lefektetése – mondta Sinka József. Hozzátette: később az udvaron egy pergolát is felállítanak, a kenuk tárolására pedig külső hajómosó állványt építenek.

A sportklub tagjai személyesen is kivették részüket a munkából. Ők készítették el ugyanis azt a 3 lépcsős, 2,5 X 10 méteres mólót, melynek anyaga időtálló vörösfenyő.

– A 42 millió forintos fejlesztésből 8 millió forintot fordíthatunk eszközbeszerzésre, mindenekelőtt túrakajakok és túrakenuk vásárlására – tájékoztatott a klub elnöke.

A beruházásra fordított összeg nagy részét pályázati forrásból nyerték, az egyesületnek 2 millió forint önrészt kell hozzátennie. Ebből már több mint 1 millió forint összejött, de további adományokra is számítanak.

A szentandrási kajak-kenu sportklubnak jelenleg 110 tagja van, közülük 60-an rendszeresen vízre is szállnak, azaz aktívan sportolnak.

Völgyesi Miklós

Jogállamiságunk az Aranybullától napjainkig

Gyakorlósok a Művészetek Délutánján

“A nagy, egyetemes, világméretű”… Művészetek Délutánja