Connect with us

Sport

Jól halad a szentandrási kajakos székház felújítása

Megújul a szentandrási kajakház
Megújul a szentandrási kajakház

Jó ütemben halad a békésszentandrási Hunyadi Mátyás Kajak-Kenu és Szabadidő Sportklub székházának felújítása. Az építkezés várhatóan a nyár közepére befejeződik.

Sinka Józseftől, a sportklub elnökétől megtudtuk, hogy a 42 milliós fejlesztés keretében az egész épület födémszigetelést és egy 10 centiméteres külső hőszigetelést kap. Belül valamennyi aljzatburkolatot kicserélnek, korszerű szellőzőrendszert építenek ki és kicserélik a radiátorokat.

Sinka József a Kolonics emlékkiállításon

Sinka József a Kolonics-emlékkiállításon

– Az építkezés elérte a 80 százalékos készültségi fokot. Hátravan még a székház előtti, mintegy 120 négyzetméteres térburkolat kialakítása, a hátsó fal külső burkolása és a body teremben a sportpadló lefektetése – mondta Sinka József. Hozzátette: később az udvaron egy pergolát is felállítanak, a kenuk tárolására pedig külső hajómosó állványt építenek.

A sportklub tagjai személyesen is kivették részüket a munkából. Ők készítették el ugyanis azt a 3 lépcsős, 2,5 X 10 méteres mólót, melynek anyaga időtálló vörösfenyő.

– A 42 millió forintos fejlesztésből 8 millió forintot fordíthatunk eszközbeszerzésre, mindenekelőtt túrakajakok és túrakenuk vásárlására – tájékoztatott a klub elnöke.

A beruházásra fordított összeg nagy részét pályázati forrásból nyerték, az egyesületnek 2 millió forint önrészt kell hozzátennie. Ebből már több mint 1 millió forint összejött, de további adományokra is számítanak.

A szentandrási kajak-kenu sportklubnak jelenleg 110 tagja van, közülük 60-an rendszeresen vízre is szállnak, azaz aktívan sportolnak.

Népszerű

A keddi K4-es Kuli Pistivel (j2) (Forrás: kajakkenusport.hu) A keddi K4-es Kuli Pistivel (j2) (Forrás: kajakkenusport.hu)

Kuli Pistiék mindkét futamban előzték Dombvári Bencéék négyesét

Sport

Hátul Dombvári Bence, elöl Noé Zsombor (Fotó: kajakkenusport.hu) Hátul Dombvári Bence, elöl Noé Zsombor (Fotó: kajakkenusport.hu)

Dombvári Bence jól kapta el minden idők legfurcsább szezonjának a rajtját tegnap

Sport

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Nincs megállás a kajakosoknál a koronavírus ellenére sem

Sport

Schmidt Gábor (Fotó: Babák Zoltán) Schmidt Gábor (Fotó: Babák Zoltán)

Büszkén zárhatták az évet a kajakosok

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect