in ,

Új önkormányzati cég Csabacsűdön

Válkovszki Mihály
Válkovszki Mihály

Egy törvénymódosítás miatt júliustól az önkormányzatok már nem láthatnak el közszolgáltatási feladatot. Ez indokolta a 100 százalékban önkormányzati tulajdonú Csabacsűdi Szolgáltató Kft. létrehozását. A gazdasági társaság vezetésével Válkovszki Mihályt bízták meg.

– Melyek a kft. legfontosabb feladatai?

– Első helyen a hulladékgazdálkodást említeném. Ezen belül a hulladékszállítás és a szippantás engedélyeztetése még folyamatban van. A napokban bevezettünk egy új szolgáltatást: mostantól hétfőnként elszállítjuk a lakosságnál keletkező zöldhulladékot. Fontos megjegyezni, hogy kizárólag a polgármesteri hivatalban megvásárolható, biológiailag lebomló szemeteszsákokban lehet a hulladékot kihelyezni.

– Tisztázzuk a zöldhulladék fogalmát. Mi kerülhet pontosan a zsákokba?

– Mindenekelőtt a lekaszált fű, valamint a kertben, konyhában keletkező, biológiailag lebomló, komposztálható anyagok. A szemeteszsákok két méretben vásárolhatók: a 70 literes 120 forintért, a 110 literes pedig 170 forintért. Ez az összeg tartalmazza az elszállítás díját is.

– Ejtsünk szót a másik új szolgáltatásról, a fűnyírásról is.

– Április 26. óta lehetőség van arra, hogy a lakosság fűnyírást rendeljen meg az önkormányzati kft.-től. Normál porta esetén alkalmanként 1000 forintért, sarki teleknél pedig 2000 forintért vállaljuk ezt a munkát.

– Sok esetben – főleg idős, beteg embereknél –, az udvar rendben tartása is gondot jelent. Ilyen kéréssel is fordulhatnak Önökhöz?

– Igen, udvari fűnyírást és egyéb kertészeti munkákat is vállalunk. Ebben az esetben a fizetendő díj az elvégzendő feladat nagyságától függ, azaz egyedi megállapodás kérdése.

– Lassan egy hónapja hirdették meg ezt az új szolgáltatást. Mit mutatnak a tapasztalatok, van rá igény?

– Igen, eddig körülbelül harmincan fordultak hozzánk ilyen kéréssel.

Négyszázezer a kukásautóra

Benkő Géza a Cervinus Teátrum kisszínpadán

Kötetlen kávéházi csevej Benkő Gézával