in , ,

Aranykalászos gazdákat avattak tegnap az Árpád dísztermében

Aranykalászos gazdák bizonyítvány-átadója
Aranykalászos gazdák bizonyítvány-átadója

Ahogy azt dr. Puskás János Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Karának dékánja elmondta, ahhoz, hogy valaki mezőgazdasági tevékenységet folytathasson alapfeltétele az, hogy valamilyen szakirányú mezőgazdasági, pl. aranykalászos gazda képesítése legyen. A dékán örömét fejezte ki, hogy csütörtökön 74 olyan gyakorló vagy jövőbeni gazdának adhatták át az erről szóló bizonyítványt, akik segíthetnek az ország élelmiszer- és élelmezésbiztonságát megteremteni.

A korban nagyon változó, de mindenképp friss aranykalászos gazdák egyenként vehették át dr. Puskás János dékántól az OKJ-s képzésükről és sikeres vizsgájukról szóló bizonyítványt, amiben igazolják, hogy a gyakorlati és szóbeli számonkéréseken megfeleltek. A vizsgák során számot kellett adni a kereskedelem, vállalkozás és ügyvitel, a gépüzemeltetés és karbantartás, a növénytermesztés, a környezet-, tűz- és munkavédelem, az állattartás és a kertészet terén szerzett tudásukról.

Dr. Puskás János meglátása szerint ez a képzés jó példa az életen át tartó tanulásra, mikor kortól függetlenül, akár idősebben is képzésre van szükség ahhoz, hogy valamilyen tevékenységhez felkészülten foghassanak a siker reményében. Ehhez a szarvasi campus igyekszik naprakész, korszerű ismereteket adó képzéseket indítani.

Hatezer adag élelmiszert osztottak szét Szarvason és Csabacsűdön

Zártkert vagy dzsungel?

Zártkert vagy dzsungel?