in

Régi korok játékai a civil gyermeknapon

Szabó László iparművész és gyűjteménye
Szabó László iparművész és gyűjteménye

A Körös-szögi Civil Fórum Egyesület és Szarvas Város Barátainak köre közös gyermeknapot és játékkiállítást szervezett pénteken délután a Damjanich utcai civil házban. A kistérség különböző településeiről érkezett gyerekek a régi korok játékait is megismerhették.

A résztvevőket elsőként Hévízi Róbert, a Körös-szögi Civil Fórum Egyesület elnöke köszöntötte. Hodálik Pál, Szarvas alpolgármestere örömmel nyugtázta, hogy a társadalmi szervezetek egyre jobban belakják a civil házat, szaporodnak a rendezvényeik. Zsapkáné Csasztvan Zsuzsannától, a baráti kör elnökétől azt is megtudhattuk, hogy a gyermeknapot 1920-ban, Törökországban tartották meg először. Magyarországon 1930. óta van divatban.

A szervezők igyekeztek izgalmas játékokat kitalálni a gyermekek számára. A tizenegy állomáson kipróbálhatták például az ugróiskolát, a hulahop-karikát és beleharaphattak a zsinóron lógó lekváros kenyérbe is. Minden egyes állomáson pecsétet kaptak, amiért a végén nem csak a finom palacsintákat kóstolhatták meg, hanem izgatottan bontogathatták a zsákbamacskákat is.

A játékkiállításon a látogatók megcsodálhatták Szabó László iparművész gyűjteményeinek darabjait. Rajta kívül sokan mások is elhozták kedvenc játékaikat.

Hozzászóló a Halászati Tudományos Tanácskozáson

„Szarvasi Deklarációban” fogják rögzíteni a halas ágazat gondjait

Két kislány

Tizenhetedszer nyílt meg a Chován képzőművészeinek kiállítása