in , , , ,

Bozsik-torna Békésszentandráson

2013. május 24-én délután gyermek zsivajtól volt hangos a békésszentandrási Bencsik Mihály Sporttelep. Megrendezésre került az országos OTP-Mol Bozsik-torna utolsó körzeti fordulója a szezonban. Gyönyörű környezetben, és szerencsére kedvező időjárási viszonyok között bonyolódhattak a mérkőzések. Vendégeink voltak a Szarvas Fc, a Gyomaendrődi Fc, a Gyomaendrődi GyLE, és a Csabacsűdi SE gyermekei edzőikkel, és a kedves szülők akik szorgalmasan buzdították a jövő kis reménységeit. A program lényege, hogy a gyermekek játékos keretek között sajátítsák el az alapokat egy majdani komoly képzésükhöz. Tehát most még az örömmel történő játék a lényeg, amit a gyermekek igyekeztek is megvalósítani. Természetesen voltak komoly küzdelmek, örömök, gólok, és bizony néhol könnyek is, hisz gyermekekről beszélünk.

Minden egyesület gazdagodhatott tapasztalatokkal, sikereket és kisebb kudarcokat is megélhettünk egy-egy korcsoportban. Fontos, hogy már kicsi korban megszokják egymás tiszteletét, a sportszerű játékot. Azt hiszem ezen a délutánon ezek az elvárások sikeresek voltak.

A tornát megnyitotta és lezárta Hévízi Róbert, a békésszentandrási Hunyadi MSE elnöke.

Kedves kötelezettségünk is volt, több is. Az áprilisban rendezett Varga László Gyermek Labdarúgó Tornáról a gyomaendrődieknek hamarabb el kellett köszönniük, és díjaikat most vehették át. A kupákat, és érmeket Varga Ildikó, Varga László, és Hévízi Róbert adták át. A közös örömet, egy közösen elfogyasztott vacsorával zártuk. Minden csapatot vendégül láttunk, ezzel is emelve gyermekeink, és egyesületeink közötti barátságot.

Köszönettel tartozunk a szarvasi Kugyela családnak, akik a pörkölthöz valókkal támogatták az eseményt, és köszönjük Varga László Családjának is a pörkölt mellé kapott dolgokat. Köszönjük a kedves szülőtársak sokrétű segítségnyújtását! Továbbá példaértékűen álltak helyt egyesületünk Ifistái is, akik az első mozzanatoktól a zárásig mindenben segítségünkre voltak!

Elmondhatom, hogy jó érzés volt Hunyadistának lenni ezen a délutánon is!

Mindenkinek kívánok további sportsikereket, a hamarosan eljövő nyári szünetre pedig jó pihenést kívánok! Ősszel pedig veletek megint ugyanitt!

Laczkó Ágnes

A Himalájánál is magasabbra

A hegyeknél is magasabbra

Favágás a Kossuth utcán

Sonkoly Mátyás: Mi a fákkal vagyunk!