Connect with us

Csabacsűd

Szlovákul szólt az ének Csabacsűdön

Csabacsűdi népdalkör
Csabacsűdi népdalkör

Zsúfolásig megtelt szombaton délután a csabacsűdi művelődési ház. Itt rendezték meg ugyanis a már évtizedes hagyománnyal rendelkező szlovák napot, melyre számos környező és távolabbi településről hívtak vendégeket. Többek között Békéscsabáról, Csorvásról és Bükkszentkeresztről is érkeztek fellépők. A főszervezői szerepkört idén is Fehér Jánosné, a Csabacsűdi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnöke vállalta fel.

A fehér asztalok mellett helyet foglaló vendégek először a helyi óvodásoknak tapsolhattak, akik versekkel, énekekkel örvendeztették meg a közönséget. Őket az iskolások követték, majd egymás után léptek színpadra a gyönyörű szlovák népviseletbe öltözött asszonyok és férfiak. Minden kórus rövid műsorral készült, bemutatva az adott település legismertebb szlovák énekeit. Természetesen a házigazda Csabacsűd sem maradt adós, a helyi népdalkör ezúttal is kitett magáért.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Csabacsűd főutcája április 1-én (Fotó: Babák Zoltán) Csabacsűd főutcája április 1-én (Fotó: Babák Zoltán)

Virtuális turista: Vérszilvavirágzás Csabacsűdön

Virtuális turista

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Gilanné Radványi Rózsa: Célunk, hogy minél többen maradjanak otthon

Csabacsűd

Molnár József, Csabacsűd polgármestere (Fotó: Szarvasi Kábeltelevízió) Molnár József, Csabacsűd polgármestere (Fotó: Szarvasi Kábeltelevízió)

Megértést, összefogást, önfegyelmet kér mindenkitől Molnár József

Csabacsűd

Dankó Béla, Gazsó Péter és Molnár József (Fotó: Babák Zoltán) Dankó Béla, Gazsó Péter és Molnár József (Fotó: Babák Zoltán)

Átadták a csabacsűdi futballpálya felújított öltözőjét.

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect