in , ,

Forintokról és moziról is szó esett a városházán

Csasztvan András

Tengernyi téma szerepelt a szarvasi képviselő-testület legutóbbi ülésének napirendjén. A tempót ezért már a tanácskozás elején fürgébbre vették, néhány perc alatt döntöttek két rendelet-módosításról. Ezek egyike a vagyongazdálkodást, míg a másik a szociális ellátások térítési díjainak változását érintette.

Az önkormányzat I. negyedéves gazdálkodásának sarokszámait dr. Melis János jegyző ismertette. Elmondta: január 1-jén a város hiteleinek nyitóállománya 245 millió 5 ezer forint volt, melyből az első három hónapban 26 millió 825 ezer forintot fizettek vissza. A nyitó kötvényállomány 1 milliárd 520 millió forint volt, ebből 62,5 milliót törlesztettek az I. negyedév során. Sem működési, sem felhalmozási hitelt nem vettek fel.

– Összességében pozitív maradvánnyal zárult az I. negyedév. A záró pénzkészlet március 31-én 2 milliárd 38 ezer 999 forint volt – mondta a jegyző.

A Körös Volán Autóbuszközlekedési Zrt. beszámolójában elhangzott: hamarosan buszvárót helyeznek el a Szabadság utca Vásártér melletti szakaszán, a Bajcsy-Zsilinszky utca felőli oldalon (a másik oldalon már van).

A Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulás Szociális és Gyermekjóléti Intézmény tavalyi évben végzett munkájáról Kovácsné Molnár Katalin intézményvezető, a Cervinus Teátrum Művészeti Nonprofit Kft. tevékenységéről pedig Csasztvan András igazgató számolt be. Csasztvan András elmondta: a mozi digitalizációja elengedhetetlen, ehhez reményeik szerint pályázaton tudnak majd forrást szerezni.

– Békés megyében ma már csupán két városban, Békéscsabán és Szarvason működik mozi. Ezt szeretnénk megtartani, bízunk abban, hogy ősztől egy új, korszerű digitális rendszer lehetővé teszi majd a legújabb filmek bemutatását – hangsúlyozta az igazgató.

Vélemény, hozzászólás?

Hamarosan megújul a szentandrási piactér

Tetszett a Mini Magyarország a csabacsűdi időseknek