in , ,

Pánsíppal az árvízkárosultakért

Steve Taylor-Szabó pánsípművész
Steve Taylor-Szabó pánsípművész

A templom tetejét szerették volna felújítani, de ember tervez, Isten végez, az árvizek kapcsán lett ennél jobb helye a pénznek. A szarvasiak egyébként is híresek, ha baj esetén össze kell fogni, mondta Lázár Zsolt, az Evangélikus Ótemplom lelkésze, egyben Steve Taylor-Szabó pánsípművész jótékonysági koncertjének házigazdája. Talán nem véletlen, hogy Jézus Krisztus próbára tesz minket, folytatta Lázár Zsolt, most a gátakon mintha tovatűnne az a veszekedés, ami ma a politikára, a közéletre manapság jellemző.

Steve Taylor-Szabó pánsípművész bemutatta hangszerét is, nehogy összekeverjék az utcán használatosakkal. Teljesen más, mint amit a dél-amerikai utcazenészek használnak. Az kétsoros, azaz a félhangok is külön csövet kaptak, míg az ő egysorosán magának kell megcsinálni azokat. Két pánsíppal érkezett. Mindkettőn 21 cső van, ami három-három oktávot fed le. A kettő között egy oktávnyi különbség van. Az, hogy melyiket használja a darabtól függ.

Steve Taylor-Szabó nem először adott koncertet Szarvason. Jó 10 éve kettőt, hétfőn egyet a diákoknak, ill. este. A jótékonysági koncerten Smetana, Schuman, Bach, Lehár művek is felcsendültek, de elhangzottak pl. a Ghost vagy a Tűzszekerek főcímzenéi is.

Sajnos a jótékonykodásra sincs igény manapság. A koncert nem hozta a várt bevételt. Kevés néző jött el, de több jóérzésű ember, akik nem tudtak időt szakítani arra, hogy a helyszínen hallgassák meg Steve Taylor-Szabót, velük küldték hozzájárulásukat az árvízi mentőalaphoz.

Vélemény, hozzászólás?

Változások kora

Felújítják a szentandrási idősek klubját