Connect with us

Irodalom

Tűzoltóból lett meseíró

Harencsár László dedikál

Harencsár Lászlót korábban tűzoltóként ismertük. Nyugdíjazásáig, 2006. szeptemberéig ő volt a Szarvasi Tűzoltó-parancsnokság helyettes vezetője. Mára már megtanultuk, hogy mást is tud: meséket írni. Nem csak gyerekeknek, hanem felnőtteknek is. A Városi Könyvtár is ebben a minőségében hívta meg őt hétfőn este a 84. Ünnepi Könyvhét keretében.

Harencsár László: Mesél az erdő című hangoskönyvének (CD) bemutatójára szép számmal jöttek el az irodalombarátok. Baginé Tóth Erika könyvtárvezető rövid köszöntője után Dr. Kutas Ferenc nyugalmazott gimnáziumigazgató (a Szarvasi Krónika szerkesztője) vette át a szót, ő volt ezen az estén a meseíró beszélgetőtársa.

Mint kiderült, Harencsár László az elmúlt négy év során szép sikereket ért el. Hangoskönyvének elkészítéséhez olyan jeles művészeket sikerült megnyernie, mint Bencze Ilona, Bodrogi Gyula, Esztergályos Cecília, Laár András és Pécsi Ildikó. S még csak vaskos gázsit sem kértek tőle, mindannyian szívességből, barátságból vállalták, hogy felolvassák írásait. Egyszerűen mert tetszettek nekik a tanulságos mesék. Egyet ezekből a közönség is meghallgathatott Laár Adnrás előadásában (a CD-ről), egy másikat pedig maga a szerző olvasott fel.

S hogy az est még szórakoztatóbb legyen, a közönséget is bevonták egy játékba. Fel kellett ismerni, melyik színész olvassa a meséket. Az öt művész nevét senki sem találta el, négyet viszont egy valakinek, mégpedig Szenes Jánosnak sikerült felismernie. Jutalma egy dedikált CD volt. A röpke verseny második helyezettje Dina Mihályné, a harmadik pedig Papp Emma lett.

Az ünnepi könyvhét utolsó közönségtalálkozójára kedden délután fél ötre várják a közönséget a szarvasi könyvtárba. A vendég ezúttal Darvasi László József Attila-díjas író lesz.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Harencsár László (Fotó: Hegedűs Éva) Harencsár László (Fotó: Hegedűs Éva)

Harencsár–mesével ringathatod álomba gyermeked

Irodalom

Dr. Kutas Ferenc és Harencsár László (Fotó: Hegedűs Éva) Dr. Kutas Ferenc és Harencsár László (Fotó: Hegedűs Éva)

Korrekt katyvasz, rendezetlen káosz Harencsár tollából

Szarvas

Brachna Irén, Harencsár László és dr. Kutas Ferenc Brachna Irén, Harencsár László és dr. Kutas Ferenc

Duplázott a könyvhéten Harencsár László

Szarvas

Tatai László, Székhelyi József és Harencsár László Tatai László, Székhelyi József és Harencsár László

Kolbászillat lengte körül a történeteket

Szarvas

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect