Connect with us

Zöld zóna

Bütykös hattyúpár érkezett Szarvasra

Hattyúpár a Körösön
Hattyúpár a Körösön

Ma délután két bütykös hattyú érkezett Esztergomból Szarvasra. Nem légi úton, ahogy azt egy madártól várná az ember, hanem a Polgárőrség munkatársainak jóvoltából. Igaz, előző esetben nem is tudnánk előre landolásukról.

Az ötlet, hogy hattyúkat telepítsenek a Körösbe, pontosabban a Víziszínpad közelébe, a lakosságtól származik. Még Demeter László városlása idején történt egy kísérlet arra, hogy hattyúkat telepítsenek a Körösbe. Hoztak is négyet, de sajnos a történet nem úgy zárult, hogy elszaporodtak.

Néhányan ismét szóvá tették, hogy a Víziszínpad környékén milyen jól mutatnának, és remélhetőleg jól is éreznék magukat a szárnyasok. Az ő álmuk valóra váltásába nyújtott segédkezet Polgármesteri Hivatal azzal, hogy egy tenyésztőtől vásárolt egy párat.

A négyéves madarak jövőre ivarérettek lesznek. Az ötletgazdák reményei szerint ennek jele is lesz kis hattyúk személyében, ami újabb vonzereje lehet a városnak. Remélhetőleg jól fogják tűrni az állandó forgalmat a Körösön, hiszen a Balatonnál és más helyeken ennél ingergazdagabb környezetben is jól érzik magukat. Most épp egy furcsa, oldalhajós kenu borzolta a kedélyeiket. Kicsit megilletődöttek voltak, mert először a Petőfi utcai lottózóba indultak, de aztán a polgár- és hattyúőrök hathatós rábeszélése után -kénytelen-kelletlen- a Köröst választották.

Reméljük, hogy a hattyúkra mindenki látványosságként tekint majd, senki sem pulykahelyettesítőként a karácsonyi asztalon.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Nincs megállás a kajakosoknál a koronavírus ellenére sem

Sport

Jégmadár Karas József fotóján Jégmadár Karas József fotóján

Kéken ragyogva… – jégmadarak Karas József fotóin

Virtuális turista

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect