in , ,

Ballagások hétvégéje – elköszöntek a szentandrási iskolások

Ballagók a Hunyadi János Katolikus Általános Iskolában

Az általános iskolákban befejeződött a tanév, eljött a ballagások ideje. Ma délelőtt elköszöntek alma materüktől a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola, a Szlovák Általános Iskola és a Székely Mihály Intézmény Általános Iskolájának nyolcadikos diákjai. Szintén ma búcsúztak a békésszentandrási Hunyadi János Katolikus Általános Iskola végzős tanulói. Erre az ünnepségre szerkesztőségünk is ellátogatott.

– Legyetek büszkék arra, hogy ti vagytok a katolikus iskola első ballagó nyolcadikosai! – mondta elbocsátó üzenetében Molnár Imre Zoltán, a szentandrási intézmény igazgatója a ma reggeli ballagási ünnepségen. Mint ismeretes, ezt az iskolát a 2012/2013-as tanévtől vette át a katolikus egyház. A mai napon a végzős osztály 24 diákja köszönt el az immár egyházi fenntartású intézménytől.

Molnár Imre Zoltán arra figyelmeztetett: az iskola csak célt tűz ki, irányt szab, de az úton mindenkinek magának kell továbbmennie. Márpedig a mai világban nem elég az ifjúkori tanulás, egy egész életen át tanulni kell ahhoz, hogy az ember megállja a helyét. Szorgalomra, hitre, céltudatosságra és öntudatosságra van szükség – hangsúlyozta az igazgató.

A végzős diákok nevében Egri Laura búcsúzott az iskolától, a tanároktól, s a nyomdokaikba lépő hetedikesektől. Szabó Kristóf Ady Endre: Üzenet egykori iskolámba című versével köszönte meg a pedagógusok áldozatos munkáját. Fekete-Rekényi János, a búcsúzó diákok osztályfőnöke virággal köszönte meg azoknak a szülőknek a munkáját, akik a nyolc év során sokat segítettek közös céljaik megvalósításában.

Az iskola zászlaját a hagyományoknak megfelelően a búcsúzó diákok átadták a hetedikeseknek. A zászlót Szurovecz Vince békésszentandrási plébános, esperes, pápai káplán áldotta meg.

Az iskolák számára a következő program a tanévzáró. A sort vasárnap délután öt órakor a SZIE Gyakorló Általános Iskola nyitja. A Szlovák Általános Iskolában június 20-án, csütörtökön 16.00 órától, a csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskolában pedig június 22-én 9.00 órától lesz a tanévzáró ünnepség.

Vélemény, hozzászólás?

Virágos Szarvas

Idén is virágosításra hívnak

Nyertek a Gallicoop kereskedői