Connect with us

Csabacsűd

Építőké a terep a csabacsűdi könyvtár udvarán

Kerti pavilon a könyvtár udvarán

Két kisebb építkezés is zajlik a csabacsűdi könyvtár udvarán, ahol Fábri Melinda könyvtárvezető kalauzolt végig bennünket.

Az egyik beruházás keretében közösségi tér épül, melynek centrumában kerti pavilon kap helyet. Itt 2,5 x 6 méteres díszburkolat készül, csocsó- és pingpongasztalt helyeznek el, továbbá szalonnasütésre és bográcsozásra alkalmas helyet is kialakítanak.

Kemence a könyvtár udvarán

Kemence a könyvtár udvarán

Azt már Molnár József polgármestertől tudtuk meg, hogy a közösségi tér kialakításához a Körös-szögi Civil Fórum Egyesület égisze alatt hét település közösen nyert forrást a Leader-pályázat keretében. A beruházás június végéig befejeződik. Bíznak abban, hogy ez a hely a jövőben a fiatalok és idősebbek kedvelt találkozóhelye lesz majd.

A másik beruházás a könyvtárudvaron a szlovák önkormányzat szabadtéri kemencéjéhez kapcsolódik. Itt már nem csak a kemence épül, hanem megkezdődött a fölé tervezett tető kivitelezése is. Ehhez a települési önkormányzat biztosítja az anyagi forrást.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Csabacsűd főutcája április 1-én (Fotó: Babák Zoltán) Csabacsűd főutcája április 1-én (Fotó: Babák Zoltán)

Virtuális turista: Vérszilvavirágzás Csabacsűdön

Virtuális turista

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Gilanné Radványi Rózsa: Célunk, hogy minél többen maradjanak otthon

Csabacsűd

Molnár József, Csabacsűd polgármestere (Fotó: Szarvasi Kábeltelevízió) Molnár József, Csabacsűd polgármestere (Fotó: Szarvasi Kábeltelevízió)

Megértést, összefogást, önfegyelmet kér mindenkitől Molnár József

Csabacsűd

Dankó Béla, Gazsó Péter és Molnár József (Fotó: Babák Zoltán) Dankó Béla, Gazsó Péter és Molnár József (Fotó: Babák Zoltán)

Átadták a csabacsűdi futballpálya felújított öltözőjét.

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect