Connect with us

Szarvas

Elektromos áram: jövőre már csak előrefizetéssel

Fogyasztásmérők

Az év végéig a szarvasi Komép Kft. kezelésében lévő mind a 245 önkormányzati bérlakásban előrefizetős árammérőket szerelnek fel. Így egyértelműen kiküszöbölhető a tartozások felhalmozása, ugyanis a lakók csak annyi elektromos áramot használhatnak fel, amennyit előre kifizettek.

Az ilyen mérőórák felszerelése nem új keletű gyakorlat Magyarországon, Szarvason is sok van már belőlük. A szabályozás érdekessége, hogy a gázszolgáltatók esetében csak az úgynevezett védendő fogyasztók (nehéz szociális helyzetben lévők) kaphatnak előrefizetős mérőórát, az áramszolgáltatóknál viszont ilyen korlátozás nincs, más is vásárolhat ilyen szerkezetet. Amíg azonban a védendő fogyasztóknál a speciális mérőórát a szolgáltató (Szarvas esetében az E.on) ingyen szereli fel, addig a nem védendő fogyasztóknál ezt a költséget a fogyasztóknak (önkormányzati bérlakásoknál tehát az önkormányzatnak) kell felvállalnia.

A 245 szarvasi önkormányzati bérlakásból korábban már 38-ban felszereltek előrefizetős mérőórát. A fennmaradó 207 lakásból 109-ben laknak védendő fogyasztók, az ő esetükben tehát az E.on térítésmentesen szereli fel a mérőórát. Az önkormányzatnak így 98 lakásnál kell állnia a villanyórák felszerelésével kapcsolatos költségeket. Az összeg mintegy 3,8 millió forint, melyet a lakásbérleti díjakból fedeznek majd.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Nincs megállás a kajakosoknál a koronavírus ellenére sem

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Naplemente Szarvas és Szentandrás határán

Virtuális turista

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect