in , ,

Kialakult a belváros madártávlati színvilága

Babák Mihály polgármester a fórumon
Babák Mihály polgármester a fórumon

– Akit érdekel, hiteles forrásból informálódjon! – mondta Babák Mihály polgármester azon a szerda délután tartott lakossági fórumon, ami a hivatalos terveket volt hivatott hozzáigazítani a lakosság ízléséhez. Az ízlésüket meglehetősen kevesen hozták el személyesen. Talán a hőség miatt kevesek ingerküszöbét érte el a fórum híre, pedig a Polgármesteri Hivatal körtermében klimatizált helyekkel várták az érdeklődőket.

-Mozgásterünk szinte semmi, kötnek az uniós előírások, de nüansznyi módosítások azért lehetnek- mondta polgármesterünk a térkövek stílusának, színének kiválasztásának kapcsán.

Babák Mihály mellett a képviselő-testület két tagja Giricz Katalin és Hodálik Pál alpolgármester foglalt helyet. Nagy József, a projekt menedzsere és részben a tervezője, szinte kőről-kőre végigvette a tervek alapján a lehetőségeket mind színben, mind formában, hogy a majdani végtermék találkozzon az igényekkel. A belváros rehabilitációjának során 6, 8 és 10 centi vastag burkolókat használnak majd fel, attól függően, hogy járdának, kapubejárónak, vagy útfelületnek lesz a burkolata. A vastagságban nem de színben és formában, ill. a kirakott mintákban lehetnek eltérések az eredetileg beadott tervhez képest.

A legrészletesebben a Fő tér és az Evangélikus Ótemplom környéke körüli térkövezésről esett szó. Itt kellemes meglepetésben volt része a résztvevőknek. Babák Mihály itt-ott jelezte, hogy ő bír egyfajta elképzeléssel a térkövezéssel kapcsolatban, de meg sem próbálta végigvinni sajátját, fejet hajtott a városvédők álláspontját tolmácsoló dr. Váradiné dr. Kintzly Ágnes előtt, sőt, talán ő hívta fel a figyelmet arra, hogy olyan követ nem akarnak a Vajda Péter utca Ótemplom előtti részére, ami tönkreteszi a női cipők sarkát. Mivel ez Szarvas egyik fő rendezvénytere lesz, remélhetőleg sok női cipősarok fogja koptatni és nem fordítva.

Érdekes lesz majd megnézni madártávlatból, valamikor jövő tavasszal, ha az idei telet vesszük alapul, úgy április-május környékén, mikor leolvad mindenhonnan a hó, hogy hogy is nézünk mi ki.

Vélemény, hozzászólás?

Molnár József, Csabacsűd polgármestere

Csabacsűd már készül a civilek randevújára

Ballagás a Szlovákban

Ma szép napunk van!