in , , ,

Két férfi, egy nő – egy nő, két férfi

Portik Györffy András (Milt) és Nagy András (Harry)
Portik Györffy András (Milt) és Nagy András (Harry)

Mi történik akkor, ha a férj (Milt Manville) már másik nőt szeret, de a neje (Ellen) nem akar válni? Egyik éjszaka megmenti a barátját (Harry Berlin) az öngyilkosságtól és összehozza a nejével. De mi van akkor, ha négy hónap múlva kiderül Milt és Ellen még mindig egymást szereti, de Harry nem akar válni? Nos erről szólt Murray Schisgal: Szerelem, Ó! című darabja. A két felvonás tulajdonképpen tükörképe egymásnak, hiszen a szituációk hasonlóak vagy ugyanazok a két felvonásban csak az egymáshoz való viszonyok változnak.

A helyszín egy híd, ahonnan a második felvonásban az urak szerepük szerint beleugranak a vízbe. (Nem mindig szándékosan.) Hol lehetne játszani ezt a darabot, ha nem a vízen?

Mindig veszélyes kevés szereplős darabot színpadra állítani, mert akkor nem csak a darabnak kell jónak lenni, a szereplőknek is brillírozni kell. A mai este az Egri Gárdonyi Géza Színház művészeinek ez sikerült. Portik Györffy András (Milt), Nagy András (Harry) és Marjai Virág (Ellen) nagyszerű játékkal, kápráztatták el a közönséget. Szerepelt még egy gyönyörű fehér kiskutya, aki többször átfutott a színen, (nevét a színlap nem tartalmazza). Azt viszont igen, hogy a darabot a 60-as évek közepén a Vígszínház mutatta be Várkonyi Zoltán rendezésében Darvas Iván, Bárdy György és Ruttkai Éva szerpelésével. A szerepek jól megírtak, a karakterek ellentételei egymásnak. Három szereplő, három karakter. Az író Murray Schisgal, a fordító: Karinthy Ferenc. A díszlet Bényei Miklós, a jelmez Molnár Gabriella munkája. Az előadást Blaskó Balázs rendezte, aki az Egri Gárdonyi Színház igazgatója is.

A darabot II. Magyar Teátrum Nyári Fesztivál keretében mutatták be, amire sajnos nagyon kevés néző váltott jegyet. A darab előtt Józsa Mihály úr a Magyar Teátrumi Társaság ügyvezetője és Blaskó Balázs igazgató úr köszöntötte a nézőket. Elmondták többek között, hogy most is lesz társadalmi zsűri, aki pontoz. Ezután tapsot kértek a színház munkatársainak, akik az előadás előtt a hatalmas eső után szárazra törölték a színpadot és a székeket, hogy mire a nézők megérkeznek száraz legyen a színpad és szárazak legyenek a székek. Józsa Mihály elmondta azt is az időjárás kedvezni fog az előadásnak, mert nem várható eső az előadás alatt. És így is volt. Blaskó Balázs igazgató úr örömmel hozta el a prózai tagozatot is Szarvasra, hiszen az elmúlt évben a tánctagozat előadását örömmel fogadta a szarvasi közönség. Július 25-kén a tánctagozat ismét bemutatkozik Szarvason a Mulin Rouge című előadásával.

A Jobbik közleménye a földtörvény megszavazásáról

Fotó forrása: www.hirado.hu

Csabacsűd százezer forinttal támogatja az árvízkárosultakat