Connect with us

Szarvas

Múzeumok éjszakája kilencedszer

Látogatók a Múzeumok éjszakáján
Látogatók a Múzeumok éjszakáján

2005 óta várják tárt kapukkal a Múzeumok éjszakáján a látogatókat a Tessedik Sámuel Múzeumban. Így volt ez most szombaton este is, amikor a múzeum munkatársai olyan helyekre is, mint pl. a régészeti raktárba és a néprajzi raktárba, lehetővé tették a bejutást, ami máskor a publikum számára zárva van.

Az idén is volt feladatlap, amin most a tűzhöz és a szerelemhez kapcsolódó kérdésekre kellett választ adni. A válaszok el voltak rejtve a múzeum régészeti, a tessedikes, a helytörténeti és a kismesterségek kiállításán.

Akinek volt kedve, az egy egyedi ékszert másolhatott le, a Tessedik Sámuel Múzeum egy egyedi kiállítási darabját, az úgynevezett páva-sárkányos karkötőt.

A múzeumban még késő este is magányosan bolyongókkal, vagy elszórt csoportokkal lehetett találkozni feladatlapokkal a kezükben, miközben folyamatosan érkeztek az újabb és újabb kíváncsi vendégek.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

A járványhelyzet miatt csúszhat a múzeum tervezett nyitása

Szarvas

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Nincs megállás a kajakosoknál a koronavírus ellenére sem

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect