in , ,

Játékos nyelvi tábor a Vajdában

Vajdások a nyelvi táborban
Vajdások a nyelvi táborban

2013. június 17.-től 19.-ig került megrendezésre az az ingyenes játékos nyelvi tábor, melyre a helyi és a környező általános iskolák 5-7. évfolyamos diákjait várta szeretettel a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium.

A német és angol nyelvi munkaközösség három kollégája, Dr. Bondorné Kondor Edit, Janurik Viktória és Viszkok Tünde készültek nagy lelkesedéssel, színes programokkal és változatos feladatokkal, hogy az együtt töltött három délelőttöt tartalmassá és emlékezetessé tegyék a megjelent diákok számára. Az ő munkájukat segítette több kollégájuk, akik szerepet vállaltak a tanulók regisztrálásában, a tábor előkészítésében és a tízórai valamint a hideg limonádé elkészítésében is.

Hétfőn reggel az aulában interaktív játékokkal fogadtuk a tanulókat, majd a játékos ismerkedő után mindenki elfoglalta a helyét a számára kijelölt, digitális táblával felszerelt tanteremben. Ezután a nyelvek és csoportok szerinti bontásból adódóan más-más feladatok várták a lelkes nyelvtanulókat. Volt itt szókincsfejlesztés szókártyákkal, ízek tanulása kóstolással egybekötve, daltanulás, olvasott és hallott szövegértés gyakorlása, kommunikációs feladatok és természetesen sok játék.

Végezetül szeretnénk köszönetet mondani azoknak a diákoknak, akik a nagy hőség ellenére is a tanulást választották, meghosszabbítva ezzel az idei tanévet. Ennek elismeréseként minden tanulónak emléklappal köszöntük meg a részvételt. Visszajelzéseik alapján tudjuk, nem bánták meg, hogy eljöttek.

Jövőre ugyanígy szeretettel várjuk őket és a többi nyelvszerető kisdiákot is.

Székházi piknik a szarvasi kertbarátoknál

Sinka Imre polgármester ellenőrzi a munkálatokat

Zúzott kővel teszik járhatóvá a szentandrási utcákat