Connect with us

Békésszentandrás

Zúzott kővel teszik járhatóvá a szentandrási utcákat

Sinka Imre polgármester ellenőrzi a munkálatokat
Sinka Imre polgármester ellenőrzi a munkálatokat

Dolgoznak a munkagépek Békésszentandráson a Darabos utcában. Először simítják az utat, aztán tükröt készítenek, majd zúzott kőből útalapot építenek.

Sinka Imre polgármestertől megtudtuk, hogy nem csak a Darabos, hanem hamarosan másik két utcában is hasonló módszerrel, zúzott betontörmelékből készített útalappal teszik csapadékos időszakban is járhatóvá az utakat.

– Alapanyagként a lakosság által összehordott és a polgármesteri hivatal karbantartó brigádja által különböző helyeken felbontott betontörmelék szolgál – mondta a polgármester. – A törmelék összezúzásához pályázati forrást nyertünk. Így tudtunk bérmunkában egy kőzúzó géppel 1000 köbméter törmeléket pályázati támogatással, további 500 köbmétert pedig önkormányzati forrásból összezúzatni. A törmelék kiválóan alkalmas az útalapok elkészítéséhez. Később, ha pályázati támogatást tudunk szerezni, akkor ezekre az alapokra szilárd útburkolatokat tudunk majd építeni.

Sinka Imrével nem csak a Darabos utcai munkálatok helyszínére, hanem a Szentesi út melletti betontörmelék-depóniához is ellátogattunk. A hatalmas „hegyekben” álló kőtörmelék a jövőben várhatóan tovább szaporodik majd. A lakosság ugyanis továbbra is díjmentesen rakhatja le a felesleges betontörmeléket a volt szeméttelep melletti depóniában.

A Darabos utca után az István király utca lesz a következő állomás. Ennek egy részén szilárd útburkolat van, a másik részét pedig zúzott kővel teszik majd járhatóvá. A beruházás költségeihez az érintett utcák lakói is hozzájárulnak.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Nagy-Magyarország Fogadó Nagy-Magyarország Fogadó

Nagy–Magyarország Fogadó

Békésszentandrás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

A hétvégére szólóan is él az átruházott jogával Sinka Imre polgármester

Közérdekű

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Békésszentandrás: éjféltől szigorítás lép életbe

COVID-19

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

A korábbi Vasbolt helyén épül az új piac Békésszentandráson

Békésszentandrás

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect