Connect with us

Oktatás

A gyakorlatorientált képzés felé mozdulnának

Nyitókonferencia

Kedden újabb projektnyitóra került sor a Szent István Egyetem – Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Karán. A kétéves program alatt a Nyugat-Magyarországi Egyetem – Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karával, valamint a Nyíregyházi Főiskola – Műszaki és Mezőgazdasági Karával a zöld gazdaság fejlesztésében működnek együtt.

– A projekt sikeressége előre garantált, persze ezért még sokat kell még munkálkodni- mondta dr. Puskás János, a Szent István Egyetem – Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Karának dékánja a nyitóbeszédében.

A projekt folyamán kiemelten kezelik a hulladékgazdálkodás, az élelmiszeripari melléktermékek hasznosítása, a komposztálás és a biogáz termelés, az ezekből előállított anyagok és termékek szántóföldön történő elhelyezése, valamint az energetikai célú biomassza termelés témaköreit. A három résztvevő felsőoktatási intézményben felismerték, hogy a zöld gazdaságot, a környezetipart, a hulladékipar és a megújuló energiaipart szolgáló felsőfokú képzések fejlesztéséhez vannak még hiányosságok a szakemberek képzésében. 2015-re, a projekt zárására ennek a lyuknak a betömését remélik a konzorcium tagjai azáltal, hogy hangsúlyt fektetnek a gyakorlatorientált képzésre és az aktuálisan szükséges ismeretek elsajátítására, hogy az iskolapadból azonnal munkába tudjanak állni a friss diplomások.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Dr. Jakab Gusztáv Dr. Jakab Gusztáv

Fontos tudománytörténeti leletre bukkantak a SZIE szarvasi karán

Oktatás

Hogyan legyünk környezettudatosak?

Zöld zóna

Németh Lajos meteorológus Németh Lajos meteorológus

Németh Lajos meteorológus a felmelegedés hatásairól a kutatók éjszakáján

Zöld zóna

Új helyre költözött az iskolatörténeti kiállítás

Oktatás

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect